Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nechal si cizí mobil

TEPLICKO - Našel mobilní telefon a nechal si ho; Vykradená kancelář a další zprávy. 

Nechal si cizí mobil

     Z přečinu zatajení věci je podezřelý 23letý muž, který si přivlastnil cizí mobil. Z odkládacího pultu v prostorách pokladen teplického supermarketu vzal mobilní telefon v hodnotě sedm a půl tisíc korun, který tam zapomněla žena, která v prodejně také nakupovala. Když ho po několika dnech kontaktovala policie, přístroj měl ještě doma a dobrovolně ho vydal, přitom se hájil tím, že ho chtěl odevzdat, ale kvůli pracovní vytíženosti to nestihl. Pokud celý případ skončí až u soudu, mohl by být mladý muž odsouzen až k ročnímu pobytu za mřížemi.

Vykradená kancelář

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Újezdečku vloupal do firemní kanceláře. Po násilném překonání mříže a okna vnikl do místnosti, ze které odcizil pokladničku s finanční hotovostí, stravenky a alkohol tester. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála padesát tisíc korun, v případě dopadení hrozí zloději trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

Zloděj odešel s prázdnou

     Z přečinu krádeže ve stadiu podvodu je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se v Teplicích vloupal do bytu. Rozbil skleněnou výplň okna a vnikl do neobydleného bytu, který prohledal, nenašel ale zřejmě nic hodnotného, a tak z místa činu odešel s prázdnou. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli, kterému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, pátrají.

Ke krádeži nedošlo

     Prosetičtí policisté včera odpoledne přijali oznámení obyvatele vesničky spadající pod katastrální území Rtyně nad Bílinou, který se obrátil na policii, protože zjistil, že mu v chlívku chybí dvě vietnamská prasátka. Poblíž domu chvilku předtím viděl podle něj podezřelé auto a tak se domníval, že mu prasata někdo odcizil. Během prověřování na místě se ale ukázalo, že prasátka majiteli utekla do hustého porostu za jeho pozemkem. Vzhledem k tomu, že k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo, policisté oznámení bez dalšího opatření založili.

27. 6. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem