Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nechal si zapomenutý batoh

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mladík se dopustil trestného činu, protože nevrátil nalezený batoh. 

Podezření ze dvou trestných činů si vysloužil nepoctivý mladík, který nevrátil nalezený batoh. Mladá žena jela v pátek 17. června v podvečer autobusem do Slavkova, kde na zastávce vystoupila. V autobuse ale zapomněla batoh, v němž měla pět tisíc korun, dvě platební karty, mobil a další doklady. Za chvíli si uvědomila, že batoh zapomněla, a tak kontaktovala řidiče s dotazem, jestli v autobuse na konečné v Horním Němčí batoh našel. Ten jí ovšem řekl, že autobus zkontroloval, ale batoh tam nebyl. Žena tak oznámila událost uherskobrodským policistům. Těm se podařilo včera zmizení batohu objasnit.

Na konečné vystoupil z autobusu dvacetiletý mladík, který si na rameno hodil cizí batoh a v klidu odešel domů. Po cestě z něj vybral peníze a batoh s ostatními věcmi vhodil do rybníka. Včera dopoledne jednak vydal policistům všechny peníze a vytáhl batoh z vody. Nepozorné ženě vrátili policisté batoh i s jejím obsahem a nepoctivému mladíkovi sdělili podezření ze spáchání trestných činů zatajení věci a neoprávněné opatření platební karty, za což zákon ukládá až dvouleté vězení.

Kdyby dbal pravidla vštěpovaného už v mateřské školce o tom, že se každá nalezená věc poctivě odevzdává, mohl dostat od ženy odměnu, namísto sdělení podezření ze spáchání trestných činů.


 

21. červen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem