Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nechal zlegalizovat vozidlo

CHEBSKO – To pocházelo z trestné činnosti.  

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 41letého muže z Chebu, který je podezřelý ze spáchání přečinu Legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti.
 
Obviněný muž měl v měsíci srpnu v roce 2011 v Chebu na oddělení registru vozidel Městského Úřadu v Chebu v rámci správního řízení podat na základě falešné plné moci údajného zmocnitele, žádost o schválení technické způsobilosti dovezeného vozidla. K té měl doložit pozměněné tiskopisy ze Spolkové republiky Německo, jimiž měl deklarovat údajný import vozidla z této země.
 
Na základě pozměněných tiskopisů vydal Městský Úřad v Chebu rozhodnutí, kterým schválil technickou způsobilost a přidělil technický průkaz. Obviněný vzhledem k okolnostem a ke svým osobním poměrům vědět měl a mohl, že svým nedbalostním jednáním může umožnit jiné osobě zastřít původ motorového vozidla. O původu vozidla mu nemělo být nic známo a nikdy jej ani fyzicky neměl vidět, nebyl žadatelem o provedení technické kontroly pro schválení technické způsobilosti dovezeného vozidla a ani údajného žadatele neměl znát. Předmětné vozidlo mělo být odcizeno ve Španělsku.
 
Škoda na vozidle pocházejícího z trestné činnosti je předběžně odhadnuta na částku 200 000 korun. Obviněnému muži v případě prokázání viny hrozí až jeden rok trest odnětí svobody.
 
nprap. Kateřina Krejčí
17. 6. 2014

vytisknout  e-mailem