Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nechala PIN u platební karty, přišla o 28 tisíc

ZLÍNSKO: Opatrnosti není nikdy dost. 

Devětašedesátiletá žena ze Zlína přišla během pondělí o svoji peněženku, v níž měla mimo jiné platební kartu. Dotazem do internetového bankovnictví zjistila, že ji zloděj pěti výběry z jejího bankovního účtu během dne připravil o osmadvacet tisíc korun. Zlínští policisté případ prověřují jako podezření z trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež. Trestní zákoník stanoví v tomto případě pachateli možný trest odnětí svobody až na dva roky.

Žena byla v pondělí ve své kanceláři v centru města. Že jí chybí peněženka včetně dokladů, platební karty a malého finančního obnosu, zjistila až doma v deset hodin večer. Ihned svou platební kartu, kterou měla v peněžence i s uvedením PIN kódu, zablokovala. Přesto se do okamžiku jejího zablokování zloději podařilo během dne z jejího bankovního účtu vybrat téměř třicet tisíc korun.

Upozorňujeme všechny majitele platebních karet, aby nenechávali u karet ani v peněženkách či kabelkách zapsaný PIN kód. V případě odcizení kabelky nebo peněženky tak mohou během okamžiku přijít o veškeré úspory.

19. července 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem