Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nechali si do věznice zaslat drogy

SOKOLOVSKO – Šlo o marihuanu a pervitin. 

Během měsíce října kriminalisté z 2. oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání čtyř mužů ve věku 22, 23, 26 a 36 let, které obvinili ze spáchání přečinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obvinění se týkalo dvou případů, kdy si odsouzení muži z věznice Kynšperk nad Ohří měli domluvit se svým známým nebo příbuzným, aby jim zaslali poštovní obálkou do věznice drogy.

V prvním případě měl 23letý odsouzený chtít po svém známém, aby mu zaslal marihuanu. Šestadvacetiletý muž tak učinil, ale ke smůle odsouzeného byla zásilka zadržena ještě na poště. Zajištěná sušina o celkové hmotnosti přes 10 gramů byla zaslána na expertízu a dle odborného vyjádření byla v sušině zjištěna přítomnost kanabinoidů.

Ve druhém případě chtěl 22letý odsouzený, aby mu jeho 36letý příbuzný zaslal do věznice pervitin. Ten tak taktéž učinil. Zaslaná droga byla pečlivě ukryta v notesu, který byl odsouzenému zasílán. Tuto však také neobdržel, neboť jí při důkladné kontrole odhalili příslušníci Vězeňské služby.  Zajištěná krystalická látka o hmotnosti téměř půl gramu byla zaslána na expertízu a odborným vyjádřením bylo zjištěno, že se jedná o pervitin.

Všem obviněným hrozí za jejich jednání v případě prokázání viny trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

nprap. Kateřina Krejčí
1. 11. 2018

vytisknout  e-mailem