Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nechat nezajištěné dveře se nevyplatilo

BŘECLAVSKO: Drzost pachatelek nezná mez. 

Břeclavsko - Během pátku (30. 11.) se na Břeclavsku odehrály dva případy, které nyní šetří policisté.  Skupince tří žen se podařilo vniknout do dvou rodinných domků a obrat seniory o finance. První krádež se stala ve Valticích. Pachatelky využily toho, že vstupní dveře nechali majitelé neuzamčené. Zlodějky prohledaly dům a v době, kdy je zaregistrovala pětaosmdesátiletá bydlící, která má zdravotní problémy a pohybuje se pomocí francouzských holí, bylo již pozdě. Podařilo se jim odcizit peněženku, kde byly necelé dva tisíce korun.

Daleko větší ztrátu utrpěla další seniorka, tentokrát v Rakvicích. Pravděpodobně stejná skupina slovensky hovořících žen zavítala téhož dne i do této obce. Jedna z nich se pod záminkou, že nutně potřebuje na toaletu,  vetřela do rodinného domku, kde bydlí 84letá paní. Pak jen stačilo zabavit majitelku a odpoutat její pozornost, aby zbývající kumpánky mohly prohledat obydlí. A vyplatilo se! Po nečekané návštěvě seniorka zjistila, že jí chybí přes 70 tisíc korun.
Na základě zjištěných informací policisté oba případy sloučili. Je velice pravděpodobné, že skupina tří žen a jednoho muže, který čekal vždy opodál v autě, mají na svědomí i další okradení, které se stalo stejný den na Znojemsku. V obci Dobelice nahlásila 75letá žena, že přistihla zlodějku, která se k nim vkradla do rodinného domku. Přestože majitelka ženu zahnala, později zjistila, že jí chybí patnáct tisíc korun.
Policisté znovu varují starší občany, aby byli opatrní a nenechávali během dne otevřené dveře svých domků či bytů a nepouštěli cizí osoby dovnitř.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 3. 12. 2012

vytisknout  e-mailem