Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nechávala si cizí peníze

TEPLICKO - Obohatila se o více jak sto tisíc; Jídlo nechtěl vrátit... 

Nechávala si cizí peníze

     Z přečinů podvodu a zpronevěry byla obviněna žena, která pracovala jako obchodní zástupkyně společnosti poskytující nebankovní půjčky.  Náplní její práce bylo uzavírat s klienty smlouvy o půjčkách, vyplácet jim finanční prostředky a vybírat od nich splátky, které měla každý týden odvádět svému nadřízenému. Žena však řádně neodevzdávala finanční hotovost, kterou vybrala od klientů a peníze si ponechala pro svou vlastní potřebu, poškozené společnosti tak způsobila škodu přes 51 tisíc korun. Peníze jí ale nestačily, a tak vymyslela i další „fígl“, jak se obohatit. Bez vědomí a souhlasu tří lidí, jejichž osobní údaje znala, sama vyplnila i podepsala veškeré potřebné listiny a vzala si na jejich jména půjčky v celkové hodnotě sedmdesát tisíc korun. Tohoto jednání se dopustila i přesto, že už byla v minulosti za zpronevěru i podvod odsouzena. Vzhledem k výši způsobené škody a její trestní minulosti ji může soudce v případě uznání viny poslat až na pět let za mříže.

 

Jídlo nechtěl vrátit

     Až tři roky vězení hrozí 34letému recidivistovi, který kradl v teplické večerce. Ve večerních hodinách odcizil makový závin, sladkosti a energetický nápoj a dal se na útěk. Prodavač za ním vyběhl a pronásledoval ho, když ho dostihl, vytáhl podle výpovědi poškozeného lapka nůž a začal mu vyhrožovat, ať ho nechá, jinak ho bodne. K žádnému zranění naštěstí nedošlo, přivolaní policisté podezřelého během krátké chvíle zadrželi a následně mu sdělili podezření z přečinu krádeže. V minulosti dvanáctkrát odsouzený recidivista, který se teprve koncem července vrátil z vězení, bude na soud čekat na svobodě.

 

Zákaz pobytu ignoruje

     Dva roky za mřížemi by mohla strávit 49letá prostitutka, která opakovaně nabízí sexuální služby na území města Dubí. Přestože měla nejdříve městským úřadem a následně i soudem vysloven zákaz pobytu v obci kvůli opakovanému porušování obecně závažné vyhlášky, výnosný byznys provozuje i nadále. Naposledy ji kontrolovali strážníci v noci z pondělka na úterý, žena byla zadržena a vyslechla si podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ve lhůtě 48 hodin pak byla eskortována k soudci, který rozhodne o druhu trestu.

 

 

8. 9. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem