Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nechceš si přivydělat holčičko ?

VSETÍNSKO: Těmito slovy oslovil neznámý muž žákyni základní školy 

Vsetínsko - Výše uvedenou otázku položil včera u jedné ze vsetínských základních škol neznámý muž teprve desetileté dívce. Doslova se jí zeptal zda si nechce vydělat tisíc korun. Jelikož dívka s mužem nekomunikovala, odešel. Po příchodu domů o setkání s cizím člověkem řekla rodičům a informace byla předána policistům.

Jestli je tento případ ojedinělý nebo jestli podobných setkání nastalo více v tuto chvíli šetříme. V minulosti jsme ovšem na celém území okresu Vsetín nic podobného nezaznamenali. Uvítáme jakékoliv informace od rodičů, starších sourozenců a učitelů, kteří podobný příběh od dětí zaslechli. Sdělit nám je mohou na lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.
 
Apelujeme na všechny rodiče a zákonné zástupce, aby dětem důkladně vysvětlili co dělat v případě setkání s takovým člověkem a hlavně jak se mu vyhnout. Zdůraznit je nutné také to, že se děti nemají v žádném případě bavit s neznámými lidmi a nikdy s takovým člověkem nikam neodcházet a nesedat k němu do auta. Důležité je si všímat i toho s kým se baví spolužák či kamarád. V tomto případě se žákyně zachovala velmi správně. S mužem nemluvila a doma vše řekla rodičům.
 
Policisté se snaží k případu získat jakékoliv poznatky. Prověřujeme i možnost, že muž nebyl u školy sám a měl sebou komplice, který na něj čekal někde v autě. O popsaném setkání byli vyrozuměni všechni policisté na Vsetínsku a informace byla předána také ředitelům škol.
 
28. ledna 2010, nprap. Ludmila Brousilová

vytisknout  e-mailem