Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nechtěl platit za čokolády

Podezřelý muž se pokusil odcizil zboží z obchodního domu 

          V odpoledních hodinách dne 7. dubna 2012 se pokusil 45 letý muž z Vyškova z obchodního domu v Kladně v Americké ulici odcizit 717 kusů čokolád v hodnotě 15 702,-Kč a dále několik balení toaletního papíru. Toto zboží si uložil do nákupního vozíku na prodejní ploše a snažil se najít nejvhodnější únikovou cestu se zbožím bez zaplacení. Při provedené kontrole tohoto podezřelého muže nebyla nalezena žádná finanční hotovost, kterou by naložené zboží mohl zaplatit. Odcizené zboží bylo vráceno do prodeje bez poškození, jehož hodnota činila celkem 15 920,-Kč. S podezřelým mužem byly provedeny prvotní úkony a případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.  

9. dubna 2012

nprap. Jana Šteinerová

 

 

Ostatní případy z víkendu

Krádež kabelky - krátce po poledni dne 6. dubna 2012 bylo oznámeno na OOP Kladno - Kročehlavy, že na parkovišti u obchodního domu v Kladně v Americké ulici odcizil neznámý pachatel kabelku. Poškozená 85 letá žena si odložila svoji kabelku do zavazadlového prostoru vozidla, kde nakládala zboží z nákupního vozíku do tašky. V okamžiku, kdy ponechala odloženéou kabelku bez povšimnutí a věnovala svoji pozornost nakládání zakoupeného zboží do tašek, ji neznámý pachatel ze zavazadlového prostoru její kabelku odcizil. Jednalo se o dámskou kabelku z krokodýlí kůže s peněženkou, finanční hotovostí, dioptrickými brýlemi a doklady.  Opět se potvrzuje, že zlodějům stačí minimální chvilka nepozornosti, aby získali svoji kořist. V tomto případě se jednalo o moment otočení a pachatele neodradila ani přítomnost ženy u vozidla. V některých případech drzost pachatelů a touha po cizím majetku nezná mezí, což se potvrdilo i v tomto případě. Policie prošetřuje případ jako podezření z trestného činu krádeže a neoprávněné užívání cizí věci. Policie opětovně upozorňuje občany, aby dbali zvýšené obezřetnosti a opatrnosti a chránili si tím tak svůj majetek. Ponechaná zavazadla ve vozidlech, na nákupních košících, či volně položené v dopravních prostředcích nebo zdravotních čekárnách jsou velkým lákadlem pro nenechavce. I sebemenší chvilka nepozornosti umí být zlodějem využita v jeho prospěch.

Nález munice - v dopoledních hodinách dne 7. dubna 2012 byl oznámen nález munice v lese nedaleko ulice Lipová v obci Nouzov. Při detektoringu byla nelezena munice. Jednalo se o 1 kus dělostřeleckého granátu ráže 75 mm, 1 kus dělostřeleckého protipancéřového granátu ráže 50 mm, 1 kus rozbušky, 6 kusů nábojů řáže 13 mm a 2 kusy střel 30 mm a 0,5 kg pěchotní munice různé ráže. Policejní hlídka ihned po příjezdu do dané lokality zajistila  místo nálezu a přilehlé okolí. Následně byl přivolán specialista pyrotechnické služby, který po přípjezdu nalezenou munici zajistil a převzal. Při manipulaci nebyl nikdo zraněn a nedošlo k žádným škodám na majetku ani  k ublížení na zdraví

vytisknout  e-mailem