Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nechtěl se smířit s odebráním řidičského průkazu

Český Krumlov – Kaplice - Podezřelý 31letý muž jel minulou středu jako řidič s vozidlem Ford Mondeo z obce Blansko do obce Kaplice.  

V ulici Bělidlo v Kaplici byl zastaven a kontrolován hlídkou OOP Kaplice. Při kontrole nepředložil svůj řidičský průkaz s tím, že mu byl zadržen z důvodu dosažení hranice 12 trestních bodů, proti čemuž se však odvolal. Provedeným šetřením Policie ČR a sdělením Odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu Kaplice bylo zjištěno, že dne koncem dubna 2010 muž dosáhl 12 bodů podle bodového hodnocení porušením povinností stanovených silničním zákonem. V květnu muž osobně převzal Oznámení o dosažení 12 bodů v bodovém hodnocení a výzvu k odevzdání řidičského průkazu v důsledku pozbytí řidičského oprávnění. Proti tomuto oznámení muž podal písemné námitky, které byly Městským úřadem Kaplice, Odborem dopravy a silničního hospodářství přezkoumány a námitky proti poslednímu záznamu bodů v jeho evidenční kartě řidiče byly zamítnuty. Muž tedy pozbyl řidičské oprávnění na dobu 12 měsíců, to znamená do června 2011.
 
Policisté tedy nejprve prověřili veškeré okolnosti případu a včera ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
18. ledna 201

vytisknout  e-mailem