Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nechtěl ukázat zavazadlový prostor

Obsah zavazadlového prostoru vozidla nechtěl policejní hlídce cizinec ukázat  

Hlídka Inspektorátu cizinecké policie Prachatice při výkonu služby dne 2. 7. 2008 v 8.30 hodin kontrolovala řidiče cizí státní příslušnosti v obci Strážný..
Při kontrole předložil řidič vozidla policejní hlídce doklady potřebné pro provoz vozidla na pozemních komunikacích, cestovní doklad s povolením pobytu na území České republiky a řidičský průkaz. Po provedení lustrace v policejních evidencích s negativním výsledkem byl řidič vozidla vyzván k otevření zavazadlového prostoru. V tu chvíli přestal muž cizí státní příslušnosti reagovat na výzvy policie s odůvodněním, že nerozumí česky.
Na základě podezření, že se v zavazadlovém prostoru vozidla můžou nacházet věci pocházející z trestné činnosti, se policejní hlídce podařilo tento prostor vozidla po dvaceti minutách otevřít. Zde se nacházelo asi 100 kusů CD nosičů a DVD nosičů a nezjištěný počet oděvních svršků různých značek. Protože se mohlo jednat o padělané zboží, byla na místo přivolána prostřednictvím dozorčí služby a po konzultaci s vedoucím Inspektorátu cizinecké policie Prachatice mobilní jednotka Celního úřadu Strakonice. Tato mobilní jednotka případ v 9.15 hodin převzala a s doprovodem hlídky služby cizinecké policie společně s řidičem kontrolovaného vozidla poté zamířila na služebnu Inspektorátu v Prachaticích k provedení dalšího šetření.
 
 
 
 
 
 
                                                                                

vytisknout  e-mailem