Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nechtělo se jim, ale museli

JIČÍNSKO – Muži nakonec skončili v policejních poutech. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoO tom, že rozsudek jménem republiky není pro legraci, se mohli v těchto dnech na Jičínsku osobně přesvědčit dva muži ve věku 46 a 33 let.

Starší z mužů po několika neúspěšných žádostí o odklad výkonu trestu odnětí svobody úmyslně ignoroval soudem nařízené výzvy k nástupu do vězení. Z tohoto důvodu si pro něho přijela policejní hlídka. Jakmile muž spatřil přijíždějící policejní vozidlo, dal se okamžitě na zběsilý útěk. Nebylo mu to však nic platné. Policisté za pomoci donucovacích prostředků muže zadrželi a následně eskortovali do vazební věznice v Hradci Králové.

To druhý muž cizí státní příslušnosti se pro změnu zdržoval na území našeho státu, ačkoliv si vyslechl rozhodnutí o vyhoštění z České republiky na dobu pěti let. I v tomto případě samotnému zadržení po neuposlechnutí výzvy předcházel zoufalý pokus o útěk s následným užitím donucovacích prostředků ze strany zasahujících policistů.

Oba provinilci se tak svým jednáním měli navíc dopustit přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

nprap. Aleš Brendl
28. srpna 2020; 10:10

vytisknout  e-mailem