Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Něco ještě zůstalo

DĚČÍN - Policisté obvinili muže z krádeže a část věcí zabavili.  

Většinu rozprodal
 
DĚČÍN – Jen týden stačil děčínským kriminalistům k dopadení nevítaného hosta.V pátek devátého ledna letošního roku skončil děčínským policistům  v rukou sedmatřicetiletý muž z Ústecka, který do zdejší kotliny zabloudil na začátku roku 2015. Z uzamčeného bytu ve Stoliční ulici si odnesl elektroniku a šperky v hodnotě šedesáti tisíc českých korun. Ke svému činu se doznal. Část odcizených věcí vydal policistům zpět. Ostatní rozprodal náhodných zájemcům.Policisté muže  obvinili z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Případ bude předán státnímu zástupci. Obviněnému hrozí až pětiletý trest odnětím svobody.
 
Přišla o mobil
 
DĚČÍN – V uplynulých dnech se na podmokelské policisty obrátila cestující MHD. Při cestě autobusem po Děčína zřejmě v závěru loňského roku přišla o mobil. Když si chtěla zavolat, byla nemile překvapena. Telefon v kabelce už nenašla, a tak se obrátila na zdejší policisty, kteří po chybějícím aparátu vyhlásili pátrání. Oznamovatelka do protokolu uvedla, že se jednalo o služební mobilní telefon zn. Samsung Galaxy S4 bílé barvy, tři čtvrtě roku starého. Policisté podnikli kroky proti dalšímu zneužití chybějících věcí a pokusí se vypátrat nejen telefon, ale i osobu, jenž jeho absenci může mít na svědomí.  Prosincová událost je prověřována především s ohledem na přečin krádeže.
 
Ráno už tam nebylo
 
DĚČÍN - Kromě jiných kauz v těchto dnech policisty zaměstnává i případ možné krádeže motorového vozidla, ke které mohlo dojít v Děčíně na Letné ze čtvrtka na pátek 9. ledna 2015. Z Řecké ulice zmizelo v průběhu noci zaparkované osobní vozidlo zn. Škoda Octavia. Osmiletý vůz byl modré barvy v metalíze, opatřen ústeckými registračními značkami, s automatickou převodovkou, na zimních gumách a plechových discích. Ve vozidle byly umístěny sportovní sedačky a originální navigace. Škoda byla majitelkou vyčíslena na 160.000,- Kč. Policisté po chybějícím autě vyhlásili celostátní pátrání a současně případ šetří s ohledem na přečin krádeže.
 
Páteční přešlap
 
DĚČÍN – Podmokelští strážci zákona vyjížděli v pátek odpoledne 9. ledna k události v děčínském obchodním centru na Letné. V jedné ze zdejších prodejen mělo dojít ke krádeži peněženky, kterou si oznamovatel odložil vedle sebe v obchodě na lavičku. Smělá uličnice využila nepozornosti nakupujícího a v mžiku po portmonce sáhla. Zákazník si ale ženy všiml a jal se jí pronásledovat. Páteční nepříjemnost skončila navrácením peněženky zpět do rukou jejího původního majitele a pokračuje zkráceným přípravným řízením, ve kterém bude s největší pravděpodobností mladé ženě sděleno podezření ze spáchání z přečinu krádeže.
 
Požár v Lobendavě
 
VELKÝ ŠENOV – Deset hasičských jednotek společně s policisty a rychlou záchranou službou zasahovali letos v neděli 11. ledna navečer při požáru domu v Lobendavě. Během záchranných akcí byla záchranáři ošetřena jedna osoba z důvodu nadýchání se kouřových zplodin, jinak se událost obešla bez zranění. Poničení domu předběžně ukazuje k částce 230.000,- Kč. Po důvodech vzniku požáru a dalších důležitých okolnostech nedělní události pátrají policisté z Velkého Šenova.  Starostka obce zajistila obyvatelům poničeného domu náhradní ubytování.
 
Děčín, 12. ledna 2015 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem