Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nedá si pokoj

Chomutov - Ženu neustále obtěžuje SMS zprávami, Z baru do nemocnice, Kabely..... 

Nedá si pokoj
Policisté z Kadaně sdělili podezření z trestného činu nebezpečné pronásledování 32letému muži z Klášterce nad Ohří. Nejméně od července do října letošního roku prostřednictvím mobilního telefonu zasílá různé SMS zprávy poškozené a rovněž jí zasílá i nevhodné fotografie. Ženě již došla trpělivost, a proto se obrátila na policii. Za uvedený trestný čin hrozí muži v případě odsouzení až roční pobyt za mřížemi.

Z baru do nemocnice
Z výtržnictví je podezřelý 40letý muž z okresního města. Při návštěvě baru v centru města strčil do ženy, která seděla za ním na barové židličce a hrála na automaty. Poškozená upadla na zem a způsobila si zranění, která si vyžádala převoz na ošetření k lékaři s následnou dobou léčení. Uvedeného jednání se muž dopustil opakovaně, za obdobné jednání byl odsouzen Okresním soudem Chomutov již v prosinci loňského roku k podmíněnému trestu odnětí svobody.

Kabely
Do objektu firmy v ulici Beethovenova vnikl neznámý zloděj. Na místě odcizil elektrické kabely ze solární elektrárny. Poškozená firma vyčíslila škodu na 10 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z Chomutova.

Pro nadílku na balkon
Neznámý zloděj se ve čtvrtek dostal na chodbu domu v ulici Kamenná. Přešel ke dveřím na balkon poškozené a odtud odcizil pět kusů mikulášských balíčku se sladkostmi a ovocem. Celková škoda se vyšplhala na jeden tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté z Chomutova.

Shodným klíčem do bytu
58letý muž z Klášterce nad Ohří a jeho 47letá přítelkyně vnikli za pomoci shodného klíče do bytu v ulici Boženy Němcové v Klášterci nad Ohří. Z bytu poškozené odnesli ošacení, ložní prádlo, zlaté šperky, šicí stroj, sušičku na ovoce, různé písemnosti a další věci. Žena stanovila škodu na téměř 13 tisíc korun. Oběma bylo sděleno podezření nejen z krádeže, ale i z porušování domovní svobody. Skutek vyšetřují policisté z Klášterce nad Ohří.

Nadýchal
Policejní hlídka kontrolovala na náměstí v Chomutově motorové vozidlo Peugeot 607, které řídil 23letý cizinec. Následně provedená dechová zkouška prokázala, že muž před jízdou požíval alkoholické nápoje. Nadýchal totiž 2,25 a 2,42 promile. Svoji jízdu musel ukončit, nyní na něj čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Z garáže varna
Chomutovští kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy dvojici mužů ve věku 47 let z Jirkova a 48 let z okresního města. V areálu garáží v Bezručově ulici vyráběli zakázanou látku metamfetamin – pervitin. Obvinění si oba převzali, starší byl po nezbytných úkonech propuštěn na svobodu, mladší skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství bude doručen podnět ke vzetí jmenovaného do vazby. Předměty zajištěné při prohlídce prostor budou porobeny znaleckému zkoumání. Vyšetřování nadále pokračuje.

8. prosince 2014
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem