Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nedal pokoj a je v cele

DĚČÍN - Nedal pokoj a je v cele; Drzost zlodějů nezná mezí; Dva na jednoho; Zmizel bicykl 

V cele předběžného zadržení skončil ve středu sedmatřicetiletý muž z Děčína. Od května do současné doby měl totiž pořádně znepříjemňovat život své bývalé družce. Ta musela z jeho strany čelit stovkám výhrůžných esemesek, verbálnímu i fyzickému napadání, vyhrožování a dokonce vniknutí do bytu, což optimismu moc nepřidá. To pak není divu, že situaci řeší policisté silou zákona. Včera si výtečník vyslechl obvinění z trestného činu nebezpečného pronásledování a porušování domovní svobody. Může si posedět až tři roky v nápravném zařízení.
 
 
Drzost zlodějů nezná mezí
 
Mobilní telefon v hodnotě čtyř tisíc korun drze vytrhl jednomu chlapci na konečné zastávce autobusu přímo z ruky osmnáctiletý mladík. Pak se s ním odebral směrem k městu, kde se jej pokusil prodat. Jenže policisté z železničního oddělení byli pohotoví a zlodějíčka po chvíli polapili. Následovalo podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. To může mít dohru v podobě trestu odnětím svobody ve výši až dvou let.
 
 
Dva na jednoho
 
Pro přečin výtržnictví sdělili včera ve zkráceném přípravném řízení varnsdorfští policisté podezření dvěma chlapíkům. Ti nedávno nedaleko jednoho baru měli napadnout muže tak, že jeden ho chytil za ruku a druhý ho udeřil do obličeje. To si vyžádalo ošetření v nemocnici a nějaký ten den léčení. Útočníkům hrozí až dvouleté vězení.
 
 
Zmizel bicykl
 
Kriminalistům z Děčína se podařilo dopadnout dva muže, kteří mají mít dohromady na svědomí pár lumpáren v košických loděnicích a těchlovickém kamenolomu. Postarali se zde o měděné kabely z lodního výtahu a pár set litrů nafty z pracovních strojů. Včera si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro krádež vloupáním. Staršímu pětatřicetiletému obviněnému hrozí až pětileté vězení, protože na svém kontě má škodu přes padesát tisíc korun. O sedm let mladší komplic je na tom o tři roky lépe.
 
 
 
 
Děčín 24.6.2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem