Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nedal si pokoj a pořád kradl

MOST - Skončil ve vazbě; Ukradené krmení pro kočky sežral pachatelův pes + další info 

Do vazební věznice byl v těchto dnech převezen 32letý muž. Předtím si ale od policejního komisaře převzal sdělení obvinění ze spáchání přečinů krádež vloupáním a poškození cizí věci. S Mostečanem se policisté během několika dní střetli vícekrát. V nočních hodinách minulý pátek si pěší hlídka policistů všimla podezřelého chování tohoto muže na parkovišti v ulici Skupy. Strážci zákona ho zkontrolovali a nalezli u něj věci, jejichž původem by mohla být trestná činnost. To se také potvrdilo. Předtím byl v blízkosti vykraden obchod. Zloděj si právě odnášel lup. Pachateli bylo sděleno obvinění a stíhán byl na svobodě. Pokoj si ale nedal a to se mu stalo osudným. Začátkem tohoto týdne stihl v jeden den dvě krádeže. Nejprve v ulici Obránců Míru vlezl do cizího auta značky Fiat a přivlastnil si autorádio a reflexní vestu – včetně poškození vozu způsobil škodu za tři tisíce korun.  Při návštěvě mostecké lékárny ho zase zaujala volně odložená taška jedné zákaznice. Potom úprkem zmizel i s věcmi v hodnotě 2.300 korun. Podle kriminalistů má na triku ještě jedno vloupání z minulého týdne. Zlodějíček vnikl do vozidla značky Opel a kradl. Majiteli byla způsobena škoda ve výši 4.600 korun. Obviněný se na šikmou plochu nedostal poprvé, v uplynulých třech letech byl soudem za majetkové delikty uznán vinným. Na případu policisté nadále pracují.

 

Ukradené krmení pro kočky sežral pachatelův pes

Mezibořští policisté již znají jména pachatelů, kteří mají na svědomí vloupání do dvou zahrádek. Pachatelé z Litvínovska, 34 a 23letý, poškozené připravili o majetek v hodnotě bezmála 8 tisíc korun. Téměř celý lup však policisté zajistili. Jednalo se o dvoukolový vozík, různé nářadí a kabely. Jedinou věc, kterou se nepodařilo dostat zpátky, je krmení po kočky. To již stihl sežrat pes jednoho z pachatelů. Zloději si od policistů převzali sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež vloupáním. Ke skutkům došlo tento týden. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

 

Otec vyslyšel prosbu svojí dcery, oba skončili na policii

Mostečtí policisté zjistili, kdo stojí za krádeží zapomenuté peněženky na pobočce zdravotní pojišťovny. V případu figurují 51letý muž z Mostecka a jeho 19letá dcerka. Mladá žena byla ve správný čas na správném místě, v prostorách budovy pojišťovny si všimla položené růžové peněženky. Vyšla ven a upozornila na to svého otce. Zřejmě omámena barvou zapomenuté věci ho poprosila, že se jí ta peněženka moc líbí a že by ji chtěla. Muž nelenil a přání dcerky vyslyšel. V peněžence byly doklady, čtyřtisícová finanční hotovost a platební karta. Mladá žena si lup užívala. Když byla dopadena, tak z peněz zůstalo pouze sedm stovek. Ty i s peněženkou policie zajistila. Povedená dcerka si v těchto dnech převzala sdělení podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Její tatík je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku. Případ šetří mostecké obvodní oddělení.

 

Zapálit dva kontejnery, chtěl se ohřát

V rukou policistů skončil 53letý Mostečan. Muž má na triku zapálení dvou kontejnerů. Dopaden byl krátce po činu policisty a strážníkem. Zahořením nádob na odpad vznikla škoda 18 tisíc korun. Pachatel se chtěl údajně ohřát. Místo tepla se však dostavila "studená sprcha" v podobě sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

 

Hlídejte si majetek, nedávejte šance zlodějům!

I přes neustálé výzvy policistů doplácejí lidé na svoji neopatrnost. Nejinak tomu bylo jedenáctý listopadový den. O volně odložené kabelky přišly dvě ženy. Ty se vydaly, každá v jinou dobu, nakupovat do Kauflandu. Obě však udělaly stejnou chybu. Pozorně si nehlídaly si svůj majetek. Jedna z nich si pověsila kabelku na nákupní vozík, terčem jejího zájmu se na okamžik stalo pečivo. Když si chtěla dát vybranou potravinu do vozíku, zjistila, že kdosi cizí se zase zaměřil na její zavazadlo. Zákaznice přišla o věci za téměř 12 tisíc korun. Druhá žena nechala kabelku ve vozíku. Zmizení majetku zjistila krátce po naložení krmiva pro čtyřnohé miláčky. Nenechavec si přisvojil věci za téměř 3 tisíce. Obě poškozené v kabelkách měly i platební karty.

Policie po pachatelích pátrá a opět upozorňuje občany: hlídejte si svůj majetek, nezavdávejte zlodějům šance!

 

Nemilé překvapení pro majitele auta

Nemilé překvapení v podobě škody ve výši téměř 48 tisíc korun způsobil neznámý poberta majiteli vozidla značky VW. V autě mu nyní schází navigace a rádio – věci za 29.500 korun. Poničení se vyšplhalo na 18 tisíc. K události došlo v ulici 1. Máje v Mostě. Policie případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.

 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 12. listopadu 2010

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem