Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte podvodníkům šanci

Soudce na obviněného uvalil vazbu 

Začátkem měsíce března letošního roku vyhlásili trutnovští policisté celostátní pátrání po osmatřicetiletém muži z Vrchlabí, který byl důvodně podezřelý ze spáchání podvodů na celém území České republiky. Díky výborně fungující policejní spolupráci a všímavosti občanů byl v pátek 25. 3. 2011 hledaný vypátrán nedaleko Jilemnice, odkud byl muž omezený na osobní svobodě eskortován k vyžadujícímu útvaru do Trutnova. 
Policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování hledaného ještě týž den obvinil ze spáchání zločinu podvod. Scénář jeho protiprávního jednání byl ve všech zadokumentovaných případech podobný, ne-li stejný. Obviněný pod záminkou zakoupení motorového vozidla v zahraničí od zájemce vyinkasoval zálohu ve výši několika desítek tisíc korun, kterou použil pro svou potřebu. Obviněný se tedy obohatil tím, že uvedl někoho v omyl. Poškození, kteří podvodníkovi uvěřili, vyčíslili škodu na částku jednoho milionu a sedmi set tisíc korun. Za zločin podvod může být soudem uložen trest odnětí svobody až na osm let.
Soudce Okresního soudu v Trutnově akceptoval návrh policejního komisaře a v pondělí dopoledne 28. 3. 2011 uvalil na obviněného vazbu.
Policie České republiky upozorňuje všechny zájemce o koupi ojetého vozu ze zahraničí, aby zvážili, od koho vozidlo kupují. Dávejte vždy přednost prověřeným prodejcům, kteří poskytují určitý standard. Pořízení zánovního vozidla je většinou velká investice, proto se vyplatí nákup neuspěchat. Minimalizujte všechna rizika, aby pro Vás pořízení nového vozidla nebylo noční můrou, ale radostí z dobře provedeného obchodu.
nprap. Udo Ertner
29. 3. 2011
 

vytisknout  e-mailem