Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedávejte šanci zlodějům!

Nenechavec využil několika minut na odcizení věcí z naplněného vozidla.  

     Policie neustále upozorňuje řidiče a jejich spolujezdce, aby při odchodu od vozidel zde neponechávali věci a to především na viditelných místech. Věci ve vozidlech jsou velkým lákadlem a pokušením pro zloděje a k odcizení těmto pobertům stačí i pouze několik minut. V mnoha případech pachatel při vloupání značně znehodnotí i samotné vozidlo a poté vznikne majiteli škoda nejen na odcizených věcech, ale i na poškozeném vozidle. Všichni majitelé vozidel by si měli uvědomit, že "auto není trezor".

    Jeden z posledních případů, ke kterému došlo na Slánsku před 13. hodinou dne 16. března 2011. V tomto případě zloděj využil několika minut, kdy byla ve vozidle ponechána taška s oblečením a obuví na golf, příruční aktovka, peněženka s finanční hotovostí, platební karta, dva mobilní telefony, tiskopisy. klíče,kožená bunda, čelní panel od autorádia,  digitální fotoaparát a navigace. Za užití násilí vnikl pachatel do vozidla, které bylo zaparkováno na parkovišti areálu Golf v obci Beřovice. Pachatel svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 32 000,-Kč. Policisté případ vyšetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

18. března 2011

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z Kladenska

Krádež zboží - z trestného činu krádeže je podezřelá 26 letá z Kladna, která byla dne 17. března přistižena při krádeži v obchodním domě v ulici Obr. Míru v Kladně. Tato podezřelá žena zde odcizila potraviny a drogerii v celkové hodnotě 2003,-Kč, kdy věci z nákupního vozíku před pokladnou uložila do své nákupní tašky a poté bez zaplacení prošla. V místech za pokladnami byla zastavena místní ostrahou. Podezřelá se již v minulosti dopustila trestného činu krádeže a v současné době byla v podmínečném trestu. Zboží bylo vráceno nepoškozené. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení . 

Odcizení pneumatik - policisté vyšetřují tento případ jako podezření z trestného činu krádeže, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel. Dne 17. března bylo na policejní služebnu oznámeno, že v době mezi 11. a 16. březnem došlo k vloupání do venkovního plechového skladu v areálu firmy v obci Brandýsek, odkud neznámý pachatel odcizil 12 kusů nových pneumatik v hodnotě cca 36 000,-Kč. 

Odcizení peněženky - dne 17. března oznámila poškozená 37 letá žena z Kladenska, že téhož dne ve večeních hodinách v Kladně v ulici M. Horákové na zastávce autobusu jí neznámý pachatel při  telefonování vytrhl z ruky peněženku s ostatními doklady. Škoda je ve výši 3 018,-Kč.  Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.

Odcizení krytů dešťových vpustí -  škodu ve výši 42 120,-Kč způsobil neznámý, který odcizil 13 kusů krytů dešťových vpustí v Dubí na Dříni. Případ policisté prošetřují jako podezření trestného činu krádeže.         

vytisknout  e-mailem