Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedávejte šanci zlodějům

KLADENSKO - Občané, neponechávejte své věci bez dozoru a vyvarujte se tak krádežím. 

Policisté z územního odboru Kladno upozorňují občany, aby byli obezřetní a neponechávali své věci volně odložené. Opomenuté věci na nákupním vozíku, v regálech u zboží, na pokladně, v baru a nebo  na stole v restauračních zařízeních bez dohledu jsou vždy velkým lákadlem pro zloděje. V těchto případech jsou takto ponechané věci pro zloděje velmi snadnou kořistí. Policie opětovně upozorňuje občany, aby dbali i zvýšené opatrnosti svého majetku a vždy své věci měli dobře zabezpečeny pod uzavřením. Mobilní telefony, peněženky, doklady, klíče od vozidla a ostatní věci v kapse kalhot nebo bundy bez zajištění pod zipem, či knoflíkem a nebo volně odložené věci v kabelce, tašce, batohu bez uzamčení umí zloděj využít k obohacení ve svůj prospěch. Nemusí se jednat vždy o škodu vyššího rozsahu na místě činu, ale i pouze samotné odcizení dokladů může pachatel využít k další trestné činnosti. Následné vyřizování osobních dokladů na úřadech je pro většinu poškozených osob značnou ztrátou svého času.

Kladenští policisté v průběhu těchto dvou měsíců prověřují několik krádeží při sobě na území okresu Kladno. Zveřejněním vytipovaných případů chceme veřejnost upozornit, jak předejít této trestné činnosti a nestát se oběti trestného činu krádeže.

V ranních hodinách dne 4. října 2016 bylo oznámeno na policejní služebnu v Kladně, že v dopoledních hodinách během půlhodiny došlo v obchodním domě v Kladně v Italské ulici k odcizení peněženky ze zadní kapsy kalhot a občanského průkazu. Poškozenému sedmdesáti jedna letému muži byla způsobena celkem škoda 368,-Kč.

Na obvodní oddělení v Kladně Kročehlavy bylo 2. října 2016 přijato oznámení padesáti devítiletou ženou, která opomenula peněženku s finanční hotovostí a platební kartou na odkládacím pultu v obchodním domě v Arménské ulici v Kladně. Vzniklá škoda 1 250,-Kč. Po návratu zpět se zde peněženku již nenacházela.

Pouhých patnáct minut postačilo neznámému pachateli, který dne 1. října 2016 před dvacátou hodinou odcizil volně položenou peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a drobnými písemnostmi v herně v ulici U Tržnice v Kladně. Dvaceti jedna letému majiteli způsobil škodu ve výši 5 800,-Kč.

Kolem dvanácté hodiny dne 30. září 2016 zapomněl osmdesáti osmiletý senior tašku s peněženkou, finanční hotovostí a doklady zavěšenou na nákupním vozíku v Arménské ulici v Kladně. Škoda činí 10 000,-Kč.

Krádež telefonu na policejní služebnu dne 28. září 2016  oznámil třiceti čtyřletý muž. V dopoledních hodinách mu neznámý pachatel v jednom z kladenských obchodních domů odcizil ze zadní kapsy kalhot mobilní telefon v hodnotě 8 000,-Kč.

Policisté nyní případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachatelích pátrají. V případech, kde byla odcizena i platební karta je pachatel podezřelý i z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci.

nprap. Jana Šeinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

7. října 2016

 

vytisknout  e-mailem