Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedávejte šanci zlodějům

KLADENSKO - Tři okradené mladé ženy o víkendu. 

Policie neustále upozorňuje občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a věnovali pozornost svému majetku. Občané, nebuďte důvěřiví při setkání s cizími osobami a neponechávejte své věci bez povšimnutí. Jedině vlastním zabezpečením a ochrannou svého majetku, tak můžete předejít krádežím.
 
Nedávejte šanci zlodějům. Zapomenuté, odložené věci nebo nezabezpečené věci jsou velkým lákadlem pro zloděje a především snadnou kořistí.
 
 
O víkendu na Kladensku došlo k okradení tří mladých žen, které svým věcem nevěnovaly dostatečnou pozornost a staly se tak obětí trestného činu krádeže.
 
První případ se stal v pátek 18. července 2014 po dvacáté hodině v Kladně na náměstí Svobody v parku. Osmnáctiletá mladá žena seděla na lavičce v parku a měla vedle sebe položený tablet. Po chvilce k ní přišla skupinka mladých lidí, a to tři mladíci a dvě slečny a začali si s ní povídat. Po jejich odchodu však osmnáctiletá žena zjistila, že s odchodem této skupinky zmizel i její tablet. Vzniklá škoda je ve výši 3 451,-Kč.
 
Druhou poškozenou se stala v sobotu 19. července 2014 v Kladně v ulici Rud. Knotka šestnáctiletá mladistvá, které byl z ramenní kabely odcizen mobilní telefon v hodnotě
5 000,-Kč.
 
Poslední v řadě těchto krádeží je taktéž šestnáctiletá mladistvá, která v brzkých ranních hodinách dne 20. července 2014 na diskotéce ve Slaném v Pastýřské ulici zanechala volně položenou kabelku na stole, kde měla mobilní telefon. Neznámý pachatel z kabelky tento telefon odcizil a byla tak způsobená škoda v hodnotě 10 000,-Kč.
 
Policisté všechny tři případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
21. čerence 2014
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem