Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedávejte šanci zlodějům

KLADENSKO - Vloupání chatiček v zahrádkářských koloniích v Kladně. 

Kladenští policisté v minulém týdnu přijali několik oznámení o vloupání do chatiček v zahrádkářských koloniích v Kladně například ve Strnadelově ulici v osadě „Zpropadenka“ a nebo ve Štechově ulici v kolonii „V Podprůhonu“.  

Kladenští policisté z těchto důvodů vyzývají občany, aby dbali zvýšené bezpečnosti a vždy si řádně zabezpečili  své zahrádkářské chatky včetně přilehlých kůlniček a ostatních věcí na svých pozemcích. Při odchodu je vždy nutné zkontrolovat zda jsou uzavřená okna a uzamknout nejen vstupní dveře a ostatní zámky, ale také hlavní vstup do těchto zahrádkářských kolonií. Dále policisté upozorňují občany, aby byli obezřetní  a všímaví a věnovali značnou pozornost cizím lidem pohybujícím se v těchto zahrádkářských koloniích.

Kladenští policisté zároveň uvítají pozornost od občanů, kteří  zaznamenají v průběhu dne pohyb nežádoucích osob v těchto lokalitách a nebo se i povšimnou, že  v neobvyklou dobu, a to v nočních, či brzkých ranních hodinách se v tomto zimním čase objeví  podezřelé světlo přímo v chatkách nebo na těchto pozemcích, aby upozornili na daný skutek ihned policii, neboť není vyloučeno, že v daném okamžiku zde může docházet k trestné činnosti. Toto preventivní opatření mohou občané oznámit na bezplatnou linku 158 nebo telefonicky na nejbližší policejní služebnu.

Kladenská policie dále upozorňuje občany, aby v době zimních měsíců, kdy většina z nich opouští své sezónní zahrádkářské pozemky, neponechávali ve svých chatkách a přilehlých přístřešcích cenné věci, které přilákají zloděje a  v daném okamžiku jsou pro ně snadnou kořistí.

Občané, buďte pozorní a pomozte při dopadení pachatelů, kteří  se obohacují ve svůj prospěch vykrádáním chatek v zahrádkářských koloniích a poškozují svým protiprávním jednáním cizí majetek.

Příchodem prvních chladných listopadových dní policisté zaznamenali krádeže do chatek v kladenských  zahrádkářských koloniích, kterých se dopustili dosud neznámí pachatelé, kteří při vloupání odcizili nejen hodnotné věci, jako jsou například televizory, sekačky a další nářadí, ale ani nepohrdli potravinami a oblečením.

Na linku 158 bylo dne 10. listopadu 2017 oznámeno, že ve Štechově ulici v Kladně došlo k vloupání do dvou chatiček v zahrádkářské kolonii „V Podprůhonu“. Neznámý pachatel za užití násilí vnikl do chatek a poté následně odcizil věci. Zcizením čtyř stolních lampiček, dvaceti kusů plechovkového piva a strunové sekačky způsobil majitelům škodu přes 4 000,-Kč. Dále při násilném vstupu vznikla škoda poškozením ve výši 2 800,-Kč.  K tomuto skutku došlo v době mezi 7. a 10.listopadem 2017.

Další případ vloupání byl oznámen na policejní služebnu v Kladně dne 11. listopadu 2017, ke kterému došlo v zahrádkářské kolonii „Zpropadenka“ ve Strnadelově ulici v Kladně. Neznámý pachatel zde v době mezi 10. a 11. listopadem letošního roku poškodil prostříháním otvory do společného oplocení kolonie, kde měl poté možnost volného pohybu. Násilné vloupání bylo zjištěno u tří  chatek, čímž vznikla majitelům škoda necelých 13 300,-Kč na odcizených věcech a i poškozením. Z chatek v této osadě byly zcizeny opět potravinářské výrobky, oděvy, ale také televizor a benzinová sekačka. Dále pachatel poškodil nejen zámky u dveří  a kůlny, ale také deku v hodnotě 1 500,-Kč. Při šetření bylo zjištěno, že v jedné z těchto chatek si pachatel ponechal ještě připravené zboží k odcizení za necelé 3 000,-Kč.

Policisté obvodního oddělení Kladno nyní případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachatelích intenzívně pátrají.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

15. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem