Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedávejte šanci zlodějům

KLADENSKO - Ponechané věci ve vozidle jsou velkým lákadlem pro zloděje. 

Policie opět upozorňuje řidiče a i spolujezdce, aby ve vozidlech neponechávali žádné věci, a to především na viditelných místech. Zapomenuté peněženky, mobilní telefony, doklady, klíče, fotoaparáty, notebooky, ale i sportovní tašky, oděvy a i tašky s nákupem jsou pro zloděje velkým lákadlem a mnohdy i snadnou kořistí. Zloděj poté za účelem zmocnit se těchto věcí ve vozidle způsobí majiteli značnou škodu i poškozením na vozidle.

Dne 22. října 2017 byla oznámena dvě vloupání do osobních vozidel na obvodní oddělení Kladno, kterých se dopustili dosud neznámí pachatelé.

V ulici Emila Zahrádky v Kladně vnikl  v časovém rozmezí od 19.30 do 22.00 hodin neznámý pachatel do zde zaparkovaného osobního vozidla značky Škoda Fabia. Z vozidla poté odcizil peněženku s finanční hotovostí, platební kartu, dalekohled, sportovní bag,  sportovní oděvy a  boty, dvě rakety, dioptrické brýle, nabíječku na telefon a sportovní batoh. Dále pachatel z odcizené platební karty učinil výběr hotovosti přes 2 000,-Kč.

Poškozeným je třiačtyřicetiletý muž z Kladna, kterému byla celková škoda předběžně vyčíslena na částku necelých 9 000,-Kč.

K druhému vloupání do vozidla tentokrát Škoda Octavia došlo téhož dne v době mezi 16.30 – 21.00 hodin v Kladně v ulici Vítězná. Po násilném vniknutí do vozidla zloděj ze zavazadlového prostoru odcizil patnáct kusů  CD nosičů, dva kartony nápojů, hasící přístroj, dva pánské parfémy, mycí prostředky, balíčky s kávou, dvacet výživových tyčinek, nápoje v prášku a další drogistické zboží.

Pachatel svým protiprávním jednáním způsobil čtyřiatřicetiletému muži z Prahy škodu ve výši 24 700,-Kč včetně poškození na vozidle.

Policisté v současné době po pachatelích pátrají a případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže vloupáním. Zda tuto trestnou činnost spáchal  stejný pachatel je taktéž  nyní předmětem šetření.  V prvním případě je pachatel podezřelý i z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů.

Dodržujte jednoduchá pravidla na ochranu svých věcí!

  • Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle.
  • Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle, ani když od svého vozu odcházíte jen na malou chvíli. Zbytečně neriskujte!
  • Nenechávejte zavazadla tak, aby byla kolemjdoucím na očích!
  • Zkontrolujte uzavření oken vždy, když se vzdalujete od vozu, byť jen na chvíli.
  • Pokud parkujete v místech, kde dochází často ke krádežím vozidel, zajímejte se o bezpečnější systém uzamykání.
  • Technický průkaz a jiné doklady noste s sebou, neukládejte v palubní přihrádce

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

23. října 2017

vytisknout  e-mailem