Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci

Auto není trezor 

Ve čtvrtek odpoledne 8. 9. 2011 se na trutnovské policisty obrátil s žádostí o pomoc jednačtyřicetiletý muž z Trutnova, kterému dosud neznámý zloděj z uzamčeného vozidla odcizil finanční hotovost a platební karty. Hlídka policistů provedeným šetřením zjistila, že oznamovatel krátce před půl třetí odpolední zaparkoval své motorové vozidlo před jedním z obchodů v Trutnově na Horské ulici. Poté, co automobil řádně zajistil, odešel do místní prodejny.

Dosud neznámého zloděje zřejmě nalákal batoh, který se ve vozidle nacházel. Zloděj během několika vteřin násilím vnikl do automobilu, ze kterého odcizil finanční hotovost a dvě platební karty. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 6 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.

Policie České republiky žádá všechny občany, aby si ve svých motorových vozidlech v době, kdy je nemají zcela pod kontrolou, nenechávali žádné volně odložené cennosti. Náhodného zloděje může nalákat jakýkoliv předmět, který si ve svém automobilu ponecháte. Myslete na to, že násilné vniknutí do vozidla a následná krádež je pro zkušeného „chmatáka“ otázkou několika vteřin. Nedávejte proto zlodějům šanci svou neopatrností a někdy až lehkomyslností. Policisté se na tuto problematiku zaměřili intenzivně před nedávnem, kdy v odbobí letních prázdnin po celém kraji probíhala KAMPAŇ zaměřená na rizika spojená s vykrádáním vozidel pod názvem "Lekli jste se?".

nprap. Udo Ertner
9. 9. 2011 
 

vytisknout  e-mailem