Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci

TRUTNOVSKO - Někdy až zbytečné krádeže 

V úterý večer 18. 9. 2012 se na vrchlabské policisty obrátila s žádostí o pomoc sedmapadesátiletá žena z Vrchlabí, která se stala obětí dosud neznámého zloděje. Z výpovědi poškozené vyplynulo, že jí nenechavec z nezajištěného vozidla, které stálo na zahradě domu v ulici Kalvárie, odcizil peněženku s uloženou finanční hotovostí, osobní doklady a platební karty. Oznamovatelka vyčíslila škodu na částku převyšující dva tisíce korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
Druhou krádež věcí z vozidla zaprotokolovali ve středu ráno 19. 9. 2012 policisté ze Dvora Králové nad Labem. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením a následným ohledáním místa činu zjistila, že dosud neznámý zloděj z úterý na středu násilím vznikl do motorového vozidla značky Volkswagen, který byl zaparkován v obci Nemojov. Lapka z dopravního prostředku odcizil pracovní náčiní a nářadí, peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a další písemnosti. Poškozený v tomto případě vyčíslil škodu na necelých 40 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky žádá všechny občany, aby si ve svých dopravních prostředcích v době, kdy je nemají zcela pod kontrolou, nenechávali žádné osobní věci a jiné cennosti. Krádež volně odložených věcí z nezajištěného vozidla je pro zkušeného zloděje otázkou několika vteřin. Nedávejte proto nenechavcům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
nprap. Bc. Udo Ertner
prap. Mgr. Hana Skořepová
20. 9. 2012 v 10:10 hodin
 

vytisknout  e-mailem