Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci

TRUTNOVSKO - Nález protipancéřové střely. 

Pozor na kapsářePozor na kapsáře
V pondělí 27. 10. 2014 se na trutnovské policisty obrátila s žádostí o pomoc dvaačtyřicetiletá žena, která se stala obětí dosud neznámého zloděje. Z výpovědi poškozené službu konající policista zjistil, že oznamovatelka navštívila jeden z trutnovských obchodních domů na Horské ulici. V nestřeženém okamžiku jí lapka z jejího příručního zavazadla odcizil peněženku. V portmonce se v době krádeže nacházela finanční hotovost a osobní doklady. Oběť krádeže vyčíslila škodu na necelých 8 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí zlodějíčkovi trest odnětí svobody až na dva roky.  
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Myslete na to, že volně odložená kabelka je pro náhodného zloděje velkým lákadlem.

Zajištění místaZajištění místa
Na nalezenou munici nikdy nesahejte
V pondělí odpoledne 27. 10. 2014 oznámil trutnovským policistům čtyřiačtyřicetiletý muž, že v městské části Kryblice našel neznámý předmět, který svým tvarem připomíná munici. Ihned po tomto oznámení na místo vyjela policejní hlídka, která do příjezdu policejního pyrotechnika širší okolí místa nálezu zajistila proti vstupu náhodných osob. Specialista na zajišťování a následnou likvidaci munice provedeným šetřením zjistil, že se jedná o protipancéřovou střelu, kterou používala německá armáda v průběhu druhé světové války. Identifikovaný předmět pyrotechnik zajistil a transportoval k provedení bezpečné likvidace.
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, kteří by při jakékoli činnosti objevili jakýkoli předmět, který svým tvarem připomíná munici, nechť ihned kontaktují bezplatnou telefonní linku 158. Na takto nalezený předmět by nálezce neměl nikdy sahat. V případě nálezu by se měla osoba, která munici či jinak nebezpečný materiál objevila, skrýt v dostatečné vzdálenosti za pevnou překážku a pokusit se zamezit vstupu náhodných osob až do příjezdu policistů na místo.
por. Bc. Udo Ertner
29. 10. 2014 ve 13:35

vytisknout  e-mailem