Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci

TRUTNOVSKO - Registrační značky terčem zlodějů 

V úterý večer 30. 4. 2013 a ve středu dopoledne 1. 5. 2013 vyhlásili trutnovští policisté celostátní pátrání po dvou odcizených registračních značkách. Přední registrační značku 3H7 4031 odcizil dosud neznámý zloděj ze zaparkovaného nákladního motorového vozidla značky MERCEDES, které stálo na volně přístupném místě v Trutnově na Sokolovské ulici.
Druhou přední registrační značku 3H4 5324 odcizil dosud neznámý lapka ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda, které stálo na volně přístupném parkovišti v Trutnově na Náchodské ulici. Poškození vyčíslili škodu na necelý 1 tisíc korun. Muži zákona obě protiprávní jednání zadokumentovali jako přestupek proti majetku, za které může být správním orgánem uložena pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky po odcizených registračních značkách intenzivně pátrá.
 
Ve středu ráno 1. 5. 2013 se na policisty z Trutnova obrátila s žádostí o pomoc osmnáctiletá dívka, která se stala obětí dosud neznámého zloděje. Policejní hlídka z výpovědi poškozené a z následně provedeného šetření zjistila, že oznamovatelce při „pálení čarodějnic“ dosud neznámý lapka z volně přístupného rozestavěného domu v Karpatské ulici odcizil její osobní věci. Jednalo se o sportovní bundu a batoh, uvnitř kterého se nacházela žehlička na vlasy, kabelka, peněženka s finanční hotovostí a osobními doklady a další cennosti. Oběť krádeže vyčíslila škodu na necelých 5 tisíc korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Každý by měl mít své cennosti neustále pod kontrolou. Peněženky, ve kterých jsou uloženy peníze či jiné cennosti, nikdy neodkládejte na místa, která nemáte pod kontrolou. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
por. Bc. Udo Ertner
2. 5. 2013 v 11:00
 

vytisknout  e-mailem