Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci

TRUTNOVSKO-Myslete na to, že auto není trezor 

V průběhu noci z úterý na středu 4. 4. 2012 dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho ze zaparkovaných osobních motorových vozidel, které stálo v centru Dvora Králové nad Labem na Lipové ulici. Přivolaná policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že nenechavce zřejmě nalákalo příruční zavazadlo, které si majitel ponechal na zadním sedadle dopravního prostředku. Uvnitř aktovky se nacházely dioptrické brýle, firemní razítko, faktury a jiné drobnosti.
 Oběť krádeže vyčíslila škodu na 24 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po lapkovi a odcizeném sortimentu intenzivně pátrají.

Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Policisté rovněž žádají všechny provozovatele dopravních prostředků, aby si v těchto v době, kdy je nemají zcela pod kontrolou, nenechávali žádné cennosti. Myslete na to, že náhodného nenechavce může nalákat jakýkoli předmět, který ponecháte na viditelném místě uvnitř vozidla.  
nprap. Udo Ertner
5. 4. 2012

vytisknout  e-mailem