Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci

Vozidla před školkami terčem zlodějů 

Ve čtvrtek ráno 10. 12. 2009 došlo v Trutnově v ulici Na Struze k případu vloupání do zaparkovaného osobního motorového vozidla, které si majitelka na malou chvilku odstavila před budovou místní mateřské školky. Dosud neznámý zloděj využil nepřítomnosti maminky, která vedla svou ratolest do školského zařízení. Zloděj z automobilu odcizil odložené věci, které ležely na sedadlech dopravního prostředku. K podobným, ne-li stejným případům došlo ještě v Trutnově na Tkalcovské a ve Dvoře Králové nad Labem ve Slunečné ulici.
 
V průběhu posledního měsíce se jedná o třetí případ s podobným scénářem. Zloděj či zloději využijí momentu, kdy žena odvádí své dítko do školky. Během několika okamžiků lapka násilím vniká do osobního motorového vozidla. Terčem útoku jsou volně odložené věci, které si maminky nechávají na sedadlech automobilů. Policie České republiky žádá všechny občany,  hlavně potom osoby, které vozí své ratolesti do školských zařízení motorovými vozidly, aby v těchto v době své nepřítomnosti nenechávali žádné osobní věci a cennosti. Odložená kabelka, peněženka či jiná cennější věc může zloděje nalákat. Rozbití okénka a následná krádež je pro zkušeného lapku už jen otázkou několika okamžiků. Myslete prosím na to, že Vaše auto není nedobytný trezor. Nedávejte zlodějům šanci tím, že jim nabídnete své cennosti v odstaveném, i když uzamčeném automobilu.
Trutnovští policisté tímto žádají všechny občany, kteří by přišli do styku s podezřelou osobou, která se pohybuje v blízkosti zaparkovaných vozidel, nechť toto ihned oznámí na bezplatnou telefonní linku 158.

nprap.Udo Ertner
11. 12. 2009

vytisknout  e-mailem