Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci

TRUTNOVSKO - Vyslovený zákaz pobytu zcela ignoroval. 

Na trutnovské policisty se ve středu ráno 6. 11. 2013 obrátil s žádostí o pomoc jednadvacetiletý mladík, který se stal obětí dosud neznámého zloděje. Z výpovědi oznamovatele a provedeného šetření vyplynulo, že neznámý lapka v jedné z trutnovských firem ve středu ráno poškozenému odcizil z volně odloženého batohu mobilní telefon značky Samsung a peněženku s uloženou finanční hotovostí, ve které se navíc nacházely osobní doklady a platební karta. Okradený vyčíslil škodu na necelých 8 tisíc korun. Za přečin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Každý by měl myslet na to, že ponechání cenností na volně přístupném místě, navíc bez dozoru, je pro náhodného lapku velkou příležitostí. Nedávejte proto zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
Ve středu dopoledne 6. 11. 2013 vyzvali trutnovští městští strážníci na místním autobusovém nádraží ke kontrole dokladů osmatřicetiletého muže. Z provedené lustrace hlídka zjistila, že kontrolovaný prochází registrem osob, které mají rozhodnutím trutnovského Městského úřadu na území města Trutnova pro své dříve spáchané protiprávní jednání zakázán pobyt. Ihned po tomto zjištění strážníci uvedený případ předali z důvodu věcné příslušnosti k dalšímu zadokumentování svým kolegům z trutnovského obvodního oddělení. Službukonající policisté uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
por. Bc. Udo Ertner
7. 11. 2013 v 10:45

vytisknout  e-mailem