Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci

TRUTNOVSKO - Krádeže mobilních telefonů 

Pozor na kapesní krádežePozor na kapesní krádeže
V pondělí odpoledne 1. 9. 2014 se na policisty z Pece pod Sněžkou obrátila s žádostí o pomoc třiačtyřicetiletá žena, která se stala obětí dosud neznámého kapesního zloděje. Z výpovědi poškozené vyplynulo, že jí pohotový lapka, aniž by si něčeho všimla, na přesně nezjištěném místě odcizil dotykový mobilní telefon značky SAMSUNG. Provedeným šetřením policisté zjistili, že lapka uvedený přístroj odcizil z kabelky, kterou měla poškozená neustále u sebe. Oznamovatelka vyčíslila škodu na necelých 16 tisíc korun.
 Druhý případ krádeže mobilního telefonu zaprotokolovali rovněž v pondělí 1. 9. 2014 policisté z Úpice. Místním mužům zákona oznámil třicetiletý muž ze Rtyně v Podkrkonoší, že mu neznámý nenechavec na zahradě u jeho domu v neděli 31. 8. 2014 odcizil volně odložený mobilní telefon značky SONY. Okradený v tomto případě vyčíslil škodu na 7 tisíc korun.
Oba případy policisté zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za které pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
por. Bc. Udo Ertner
3. 9. 2014 ve 13:05

vytisknout  e-mailem