Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedbal výzvy policistů

KLADENSKO – Skončil v policejní cele. 

Jedenašedesátiletý muž z Prahy byl během necelých dvou hodin dvakrát přistižen policisty za volantem svého automobilu pod vlivem návykové látky.

Poprvé zastavila hlídka stochovských policistů vozidlo Opel Zafira deset minut před pátou hodinou odpolední v Karlovarské ulici v obci Kamenné Žehrovice v sobotu 16. dubna 2016. Už na první pohled muž vykazoval známky požití alkoholických nápojů, což prokázaly i následně provedené dechové zkoušky. Na displeji se postupně objevily hodnoty 1,68 a následně 1,87 promile. Muž byl vyzván k odběru biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení, což odmítl. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Tím však tento příběh nekončí. V podvečer, konkrétně v půl sedmé se muž objevil za volantem svého vozidla opět a to v obci Stochov na Mírovém náměstí. Proběhla další kontrola a tentokrát přístroj ukázal hodnoty 1,51, 1,63 a 1,71 promile. Vykonával tedy znovu ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, zaměstnání nebo jinou činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku.

Muž byl umístěn do policejní cely a následně mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
19. dubna 2016

 

Tabulka - alkoholTabulka - alkohol

 

vytisknout  e-mailem