Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Neděle ve znamení nehod

HAVLÍČKOBRODSKO - Zraněni dva motocyklisté a cyklistka 

V neděli 25.4. v půl sedmé večer došlo v obci Pohled k dopravní nehodě osobního vozidla. Řidič osobního vozidla VW Passat jedoucí po přímém úseku komunikace, najel s vozidlem částečně mimo pravý okraj komunikace, kde pravým předním kolem narazil do kovové roury mostku a poté vjel na vyústění místní komunikace, kde přední částí vozidla narazil do zadní části zde zaparkovaného osobního vozidla Peugeot Partner. Následně provedenou orientační dechovou zkouškou bylo 42letému cizinci naměřeno 2,82 promile alkoholu v dechu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 115.000 Kč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Během dalších 15 minut vyjížděli policisté k vážné dopravní nehodě, ke které došlo na silnici I/34 v místě tříramenné křižovatky s místní komunikací Hamry. Řidič motocyklu zn. Kawasaki jel ve směru od obce Krátká Ves na Havlíčkův Brod a před uvedenou křižovatkou chtěl předjet cyklistku, přičemž si najel do levého jízdního pruhu a v dostatečné vzdálenosti začal cyklistku předjíždět. Ve stejnou chvíli však cyklistka začala odbočovat vlevo k místní komunikaci. Motocyklista začal brzdit a snažil se ženě na kole vyhnout, to se mu nepodařilo, spadl na vozovku a zadní částí motocyklu, který se smýkal po vozovce, narazil do zadního kola cyklistky, která po nárazu spadla na vozovku. S vážným zraněním byl 36letý motocyklista převezen do nemocnice v Havlíčkově Brodě. Čtyřiačtyřicetiletá cyklistka byla s těžkým zraněním letecky transportována do nemocnice v Brně. Hmotná škoda na motocyklu byla vyčíslena na 100.000 Kč.  
 
K další nehodě motocyklisty došlo krátce po půl deváté večer v obci Světlá nad Sázavou. Devatenáctiletý řidič motocyklu Suzuki jel v uvedené obci směrem do centra a při projíždění levotočivé zatáčky najel na vyvýšený obrubník po pravé straně, poté vjel zpět na komunikaci, kde přejel ve smyku do protisměru a havaroval na vozovce. Po dopravní nehodě odvedl motocykl do garáže a vzhledem k utrpěnému zranění byl jinou osobou převezen do nemocnice, kde byl po ošetření hospitalizován. Dopravní nehoda byla nahlášena ošetřujícím lékařem. V nemocnici byla provedena orientační dechová zkouška s výsledkem 1,67 promile alkoholu v dechu. Na motocyklu vznikla hmotná škoda ve výši 20.000 Kč.

vytisknout  e-mailem