Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nedělní dopravní nehoda

DOMAŽLICE - Řidič vjel mimo komunikaci, narazil do vozidla i do veřejného osvětlení. Se zraněním byl letecky transportován do nemocnice. Dechová zkouška 1,63 promile alkoholu. 

        V Domažlicích došlo v neděli 15. listopadu tohoto roku ve večerních hodinách k dopravní nehodě. Po ulici Švabinského ve 21.33 hodin jel 31letý cizinec s osobním vozidlem tovární značky Ford Focus k ulici Prokopa Velikého.

Při projíždění mírnou levotočivou zatáčkou vjel do protisměru, kde došlo ke střetu s osobním vozidlem zn. VW Passat, od kterého se odrazil, najel na chodník i na pravou krajnici a pokračoval mimo komunikaci, kde čelně narazil do veřejného osvětlení. Na výzvu policistů se muž podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,63 promile alkoholu a test na omamné a psychotropní látky měl negativní. Zraněný řidič byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni. 

Dále policisté zjistili, že řidič má Okresním soudem v Domažlicích uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel do měsíce července 2016.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Škoda na vozidlech a poškozeném veřejném osvětlení byla odhadnuta na 135 tisíc korun.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

16. 11. 2015

vytisknout  e-mailem