Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedělní rizikový duel v Hradci

V nedělní podvečer proběhl fotbalový zápas mezi celky FC Hradec Králové a SK Slavia Praha  


Do Hradce Králové na nedělní (12. září 2010) fotbalové utkání dorazilo vlaky a auty asi 500 fanoušků.

První pražští slavisté kolem deváté hodiny ráno vyrazili vlakem z hlavního města do Hradce Králové. Ve vlaku na ně dohlíželi policisté. Několik minut (kolem jedenácté hodiny dopoledne) před dojezdem vlaku na hradecké vlakové nádraží někdo z cestujících zatáhl ve vlaku za záchrannou brzdu a vlak zastavil. Z rychlíku vystoupilo zhruba 80 fanoušků, kteří se vydali do hradeckých ulic. Při doprovodu skupiny fanoušků hostujícího týmu v Pálenecké ulici jeden z fanoušků sedal na kapotu krokem jedoucího služebního motorového vozidla a následně se snažil poškodit oplocení přilehlého rodinného domu. Jednatřicetiletý muž z Prahy se svým jednáním dopustil přestupku proti majetku.

V centru krajského města na Dukelské třídě poblíž obchodního domu se dva pražští slavisté dopustili přestupkového jednání. Jeden z davu vykřikoval hanlivé výrazy. Policisté zjistili, že se jedná o dvaatřicetiletého muže z Prahy. Dotyčný jevil známky požití většího množství alkoholu, což potvrdila také  orientační dechová zkouška. V dechu mu policisté naměřili kolem 1,75 promile. Posléze putoval na vystřízlivění na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici. Muž se svým jednáním dopustil přestupku proti občanskému soužití. Jeden z fanoušků bránil zakročujícímu policistovi k dokonání zákroku proti podnapilému muži. Čtyřiadvacetiletý muž z Prahy byl policisty šetřen pro přestupek proti veřejnému pořádku. Záležitost s fanouškem byla na obvodním oddělení projednána v blokové řízení, a to uložením pokuty ve výši jeden tisíc korun.

Hlavní skupina zhruba přes 100 příznivců Slavie dojela vlakem na hradecké hlavní nádraží několik minut před šestnáctou hodinou. Vlakovou soupravu s fanoušky opět doprovázeli policisté. K incidentu ve vlaku nedošlo. Zhruba dvě desítky fanoušků pro přesun na stadion využilo přistaveného autobusu městské hromadné dopravy. Zbývající část příznivců se na stadion vydala pěšky. Cestou se k nim přidali další fanoušci.

V průběhu vlastního fotbalového utkání nemusela policie zakročovat.

Pro zpáteční cestu zhruba osmdesát fanoušků využilo pro přepravu na vlakové nádraží přistaveného městského autobusu. Několik skupinek fanoušků se na nádraží vydalo pěšky. Policisté je cestou doprovázeli. Krátce po dvacáté hodině přes 250 fanoušků Slavie odjelo vlakem zpět do hlavního města. V rychlíku do Prahy na fotbalové fanoušky opět dohlíželi policisté.

Královéhradecký deník

nprap. Anna Pešavová - 12. září 2010

vytisknout  e-mailem