Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedobrovolná koupel

TRUTNOVSKO - Nehazardujete se svým životem. 

Necelou hodinu po půlnoci ze čtvrtku na pátek 21. 3. 2014 se na policisty z Hostinného obrátila žena, která službu konajícího policistu požádala o pomoc. Z telefonátu vyplynulo, že oznamovatelka v ulici Na Valech zaslechla volání o pomoc, které se ozývalo z míst, kudy protéká řeka Labe.
Policejní hlídka ihned po tomto oznámení vyjela na místo a začala břeh vodního toku propátrávat. Po několika minutách policisté na břehu řeky vypátrali muže, který vykazoval stopy po ne zcela dobrovolné koupeli. Z jeho výpovědi vyplynulo, že na jedné z místních ubytoven slavil kamarádovy narozeniny. Při cestě domů z bujaré oslavy těsně před jedním z místních mostů ztratil rovnováhu a bez cizího zavinění skončil v korytě řeky. Díky alkoholu, který koloval v jeho krevním oběhu, se mu nepodařilo ze studené vody v průběhu několika minut vylézt, proto začal volat o pomoc.
Policejní hlídka na základě zjištěného zdravotního stavu a zřejmého poranění dolní končetiny poškozenému přivolala lékařskou pomoc. Sanitní vozidlo muže transportovalo do nemocničního zařízení. Při uvedeném případu svou významnou roli sehrála i přítomnost alkoholu v těle zraněného muže, dechová zkouška prokázala přes 1,5 promile.
Policie české republiky tímto žádá všechny občany, aby se svým životem zbytečně nehazardovali. Shora uvedený případ skončil poměrně dobře. Každý by si měl ale uvědomit, že při uvedeném pádu mohlo dojít k úderu do hlavy a následné ztrátě vědomí, která ve spojení s vodním živlem mohla skončit tragédií.
por. Bc. Udo Ertner
24. 3. 2014 v 9:25  

vytisknout  e-mailem