Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nedodržel slib

CHOMUTOV - Dostal ránu pěstí, Red Bull mu křídla nedal.... 

 Nedodržel slib
Ze zpronevěry peněz je podezřelý 28letý muž z Jirkova. Na začátku září slíbil poškozenému, že mu obstará levnější materiál na fasádu rodinného domu. Za tímto účelem obdržel zálohu na materiál ve výši 20 tisíc korun. Do současné doby však svůj slib nedodržel, materiál nedodal a ani přes urgence nevrátil hotovost. Skutek vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Dostal ránu pěstí
Napadení vyšetřují policisté v Klášterci nad Ohří. V místním marketu napadl 21letý místní obyvatel poškozeného. Nejdříve mu začal nadávat a posléze došlo i rány pěstí do obličeje. Muž utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření na ambulanci v nemocnici s následnou několikadenní dobou pracovní neschopnosti. Na násilníka čeká obvinění z výtržnictví, okolnosti nadále policie vyšetřuje.
 
Red Bull mu křídla nedal
Dva kusy energetického nápoje a dvě sady nabíječek baterií odcizil v chomutovském marketu 22letý mladík. Zboží v hodnotě 800 korun ukryl a prošel prostorem pokladen bez placení. Od pracovníků bezpečnostní agentury ho převzala přivolaná policejní hlídka. Jelikož byl v nedávné minulosti za obdobné jednání pravomocně odsouzen soudem v Příbrami k nepodmíněnému trestu, který vykonal, čeká na něj obvinění z krádeže. 
 
Napadení zopakoval
V chomutovské nemocnici zasahovala policejní hlídka. Na chodbě před ambulancí totiž 41letý muž napadl poškozenou. Nejdříve jí vulgárně nadával, pak do ní strčil, a když žena skončila na zemi, v rozdávání ran pokračoval. Ošetření však žena odmítla. Policisté zjistili, že obdobného jednání se násilník dopustil již v červenci loňského roku. Ani v tomto případě se nevyhne obvinění z výtržnictví. V případě odsouzení na něj čeká až tříletý trest odnětí svobody. 
 
Ženě nedá pokoj
Od začátku listopadu loňského roku nepřestává ze strany 32letého muže pronásledování mladé ženy z Chomutova. Neustále jí posílá prostřednictvím telefonu SMS zprávy, volá jí mobilním telefonem, čeká na ni na různých místech a snaží se navázat kontakt. Pak dochází na slovní urážky a výhrůžky. Poškozené došla trpělivost a jednání podezřelého oznámila na policejní oddělení. Policisté skutek vyhodnotili jako trestný čin nebezpečné pronásledování. 
 
Zloděj králíků dopaden
Jak jsme minulý týden informovali, neznámý pachatel překonal střechy řadových garáží v obci Nový Březenec, vnikl na pozemek a odtud se dostal až do hospodářského stavení poškozeného. Na místě odcizil z kotců pět kusů králíků v hodnotě 2500 korun. Policisté zjistili, že skutek má na svědomí 35letý muž z Chomutova. Obvinění z krádeže a porušování domovní svobody si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Hlídka byla rychlejší
Dva muži z Chomutova ve věku 23 a 29 let se vydali do ulici Karlovarská. Zatímco mladší hlídal před plotem, starší přelezl oplocení a vnikl na pozemek u domu. Jak se domluvili, chtěl na místě sebrat kovový disk. Nepočítali ovšem s přítomností majitele a tak vzali nohy na ramena a snažili se zmizet. V útěku jim zabránila hlídka policistů, která je oba zadržela. Kromě obvinění z pokusu krádeže si převzali i obvinění z porušování domovní svobody.
 
Jezdil pod vlivem
U sportovní haly na Březenecké v Chomutově kontrolovala hlídka policistů projíždějící vozidlo Renault Megane. Řidič, muž z okresního města ve věku 41 let se podrobil dechové zkoušce. Ta prokázala, že před jízdou požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 1,53 a 1,43 promile alkoholu v dechu. Jízdu musel muž ukončit, je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Opuštěné zahrádky terčem zlodějů
Zahrádkářskou kolonii v ulici Na Stráni navštívil zloděj. Kdosi využil skutečnosti, že zahrádky bývají v zimě opuštěné a vnikl do dvou chatek. Z první sebral plynovou bombu s vařičem a nůžky na stříhání větví. Z druhé chatky zmizelo rádio, příbory, spacák a baterka. Pak se přesunul do dřevěného přístřešku, odkud sebral motorovou sekačku. Majitelé vyčíslili škodu na 8 tisíc korun. Vloupání vyšetřují jirkovští policisté jako krádež a porušování domovní svobody.
 
V bytě pěstoval konopí
Policejní komisař obvinil 31letého muže z Jirkova z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Od října loňského roku do současné doby ve svém bytě v ulici Studentská pěstoval zakázanou rostlinu konopí. V upraveném pokoji policisté při domovní prohlídce zajistili 55 rostlin v různých fázích růstu a 24 rostlin, které se již sušily. Na místě byly nalezeny i plastové sáčky s nasušenou drogou. Rostliny i zařízení policisté zajistili a budou zaslány ke znaleckému zkoumání. Pachatel si obvinění již převzal, za uvedený trestný čin mu hrozí peněžitý trest nebo až pět let za mřížemi.
 
20. února 2013  
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem