Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nedodržují rychlost

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidiči mají problém s rychlostí. 

Za tento týden jsou výsledky v tabulce zjištěných přestupků velmi překvapující, zejména v kolonce s rychlostí, kde čísla rapidně stoupla a naopak klesla u špatného technického stavu a alkoholu. Ostatní kolonky zaznamenávají pouze mírný pokles.

S rychlostí si hlavu nelámal třiatřicetiletý muž, který na obchvatu mezi Kunovicemi a Starým Městem uháněl rychlostí 133 km/h. Nejenže překročil nejvyšší povolenou rychlost, ale ještě k tomu měl neplatný řidičský průkaz.

Za uplynulý týden máme i výsledky policejního Passatu. Ten naměřil vysokou rychlost u dvou osobních aut na obchvatu a u motorky v Buchlovských kopcích. Tu řídila pětadvacetiletá žena s rychlostí 128 km/h. U jednoho řidiče, který jel v neděli dokonce 139 km/h, policisté zjistili, že mu byl letos v dubnu vrácen řidičský průkaz za alkohol. Koncem ledna už byl jednou řešen za rychlost. Bohužel se nepoučil a pravděpodobně přijde o řidičský průkaz, stejně jako další hříšníci, kteří nedodržují nejvyšší povolenou rychlost.

Policisté si tento týden posvítili i na cyklisty. V Uherském Brodě policejní hlídka zastavila dva muže na jednom kole. Včera krátce před půlnocí projížděli ulicí Močidla bez světla, které patří do výbavy kola při snížené viditelnosti. Dvacetiletý cyklista – řidič možná spoléhal na to, že si bude na cestu svítit očima, která měl rozzářené díky alkoholu. V dechu mu totiž policisté naměřili 1,33 promile alkoholu.

Další cyklista, který jel bez povinné výbavy kola a bez světla skončil podstatně hůř. Včera večer jel přes nákladovou plochu na nádraží v Bojkovicích. Tam přehlédl dřevěnou kládu, do které narazil a přeletěl přes řídítka. Při pádu se lehce zranil, proto byl převezen do nemocnice na ošetření. Zda byl pod vlivem alkoholu, ukáže výsledek odběru krve.

Cyklisté se dopustili přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který jim hrozí pokuta.


 


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 4. 5. – 10. 5. 2012


 

4. 5. – 10. 5. 2012

27. 4. – 3. 5. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

5

10

Řidič pod vlivem drog

0

1

Překročení maximální rychlosti

80

49

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

8

12

Nepoužití bezpečnostních pásů

5

7

Telefonování za jízdy

26

29

Špatný technický stav vozidla

17

122

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

2


11. května 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem