Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nedůsledný prarodič

LIBEREC - Vnouček zameškal téměř 450 hodin. 

Před koncem prázdnin jsme Vás informovali o několika případech, ve kterých hrála roli především nedůslednost rodičů. Byly to případy, v nichž žáci základních škol během své „nepravidelně pravidelné“ školní docházky zameškali výuku. A to tak zásadním způsobem, že se tím začala zabývat také policie. Článek můžete nalézt na tomto odkazu.

V případu, který vyšetřují policisté z Vesce, roli toho nedůsledného nesehrál rodič, ale prarodič.
Cizinka od listopadu 2017 do dubna 2018 ohrozila rozumový a mravní vývoj vnoučete tím, že mu umožnila vést zahálčivý život, když nezajistila jeho řádnou školní docházku na základní školu i přesto, že k tomu byla zplnomocněna rodičem. Vnouče tak nebylo přítomno výuce na téměř 450 hodinách. V hrubém přepočtu můžeme hovořit o téměř čtyřech měsících absence.
Jakmile hranice přesáhla únosnou mez, obrátilo se proto školského zařízení s patřičným orgánem sociálně-právní ochrany dětí na policii.

Policisté nedůsledné babičce ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožování mravní výchovy, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

17. července 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem