Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nehlídali si své věci

ŽĎÁRSKO: Pachatelé vyzkoušeli lidskou pozornost.  

     Při návštěvách restauračních zařízení by si měl každý návštěvník střežit své věci. Přes židli odložená bunda, taška či  kabelka je lákadlem pro některé nenechavce. Někteří lidé si odkládají i přímo na stůl  mobily a peněženky. Stačí odpoutání pozornosti a poškozený ani nepostřehne, že o věci přišel. Poslední případy se staly shodně 21. července 2011.

     Sedmadvacetiletý muž si při návštěvě baru na ulici Nádražní ve Žďáře nad Sázavou asi 15 minut nehlídal své věci. Toho využil neznámý lapka a z kapsy oblečení mu odcizil peněženku. V té měl poškozený uloženou finanční hotovost, platební karty a osobní doklady. Vše se stalo okolo 2. hodiny. Způsobená škoda je ve výši nejméně 18 400 korun.

     Patnáct minut po 4. hodině  zjistil čtyřiatřicetiletý muž, že postrádá svoji tašku - ledvinku. Tu  nechal odloženou na židli a nevěnoval jí větší pozornost. Této skutečnosti  opět využila neznámá osoba, která si ledvinku  přivlastnila. Majitel nyní postrádá doklady, finanční hotovost a další osobní věci. Pachatel svým jednáním způsobil škodu téměř 2 800 korun. Událost se stala v zařízení nacházející se na ulici Pod Kaštany v Bystřici nad Pernštejnem.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

22. července 2011

vytisknout  e-mailem