Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehod motorkářů letos na Českolipsku přibylo

ČESKOLIPSKO - Do dnešního dne bouralo na Českolipsku 26 motorkářů, loni jen 13. 

Zdá se, že se sílícím sluníčkem mají motorkáři větší problémy s řízením svých strojů a s koncentrací na jízdu. Včera policisté vyjížděli ke třem nehodám motorkářů a už dnes dopoledne k další. První prázdninový den v ranních hodinách nesledoval dění před sebou na silničním úseku mezi Dubou a Jestřebím 38letý muž za řidítky motocyklu Honda CB 600. Když u Chlumu před ním jedoucí osobní vozidlo zpomalilo kvůli pracem na vozovce, nestačil na vzniklou situaci adekvátně  zareagovat a v důsledku prudkého brždění  havaroval pádem na silnici. Přivodil si tím lehčí zranění, se kterým byl převezen do nemocnice a třicetitisícovou škodu na motorce.

Stejný den skončili v nemocnici na ošetření ještě další dva motorkáři. Dvaašedesátiletý muž na motocyklu Yamaha doplatil na řidičku osobního vozidla značky Suzuki Swift, která kolem 10.30 projížděla ze sídliště Sever do ulice Jana Roháče z Dubé v České Lípě , kde mu při odbočování vlevo nedala přednost. Motocyklista se naštěstí zranil jen lehce. Další motocyklista ve věku 38let si za své zranění může sám. Když  kolem 12.30 projížděl po Bardějovské ulici v České Lípě směrem k Žitavské ulici, nezvládl v zatáčce vlivem vysoké rychlosti řízení své Hondy 9A a vyjel do protisměru, kde čelně naboural do osobního vozidla značky Hyundai Sonata. Dá se říci, že měl  víc štěstí než rozumu, protože ze zle vyhlížející nehody vyvázl jen s lehkým zraněním. Hmotná škoda byla na místě odhadnuta na 60 000 korun.

Dnes kolem 9.30 ztratil kontrolu nad  řízením skútru značky Honda 36letý muž, který na silnici č. 270 za obcí Břehyně najel do výmolu.  Jízdu  nevybalancoval a upadl na silnici. Přitom utrpěl zranění, které si rovněž vyžádalo lékařské ošetření. Podle našich informací ale nemělo být vážné.

Do dnešního dne letos zadokumentovali dopravní policisté na Českolipsku celkem 26 nehod motorkářů. Je to o  100 % více nehod než za stejné období loňského roku, kdy jich bylo 13. Čtrnáct nehod motorkářů řešili ve sledovaném období ( tedy od 1. 1. do 2. 7.) v roce 2013. Policisté jedním dechem dodávají, že je těchto nehod sice více, ale jejich následky oproti předchozím letům nejsou tak dramatické. Podle nich  zejména za poslední rok přibyli na silnici  řidiči skútrů,  a to především v souvislosti s tím, že podle nové úpravy zákona získávají absolventi řidičských zkoušek na podskupinu B i oprávnění řídit motocykl.

2. 7. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

havárie motocyklu 1. 7. 2015 Chlum

havárie motocyklu 1. 7. 2015 Chlum 

Detailní náhled

havárie skútru 2. 7. 2015 Břehyně

havárie skútru 2. 7. 2015 Břehyně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem