Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehoda 5 kamionů a 2 osobních vozidel

HRADECKO - Silnice byla několik hodin neprůjezdná. 

 

Dnes ráno krátce před půl sedmou nahlásila řidička osobního vozidla Škoda Octávia na linku 158, že když jela od Chlumce nad Cidlinou po silnici I/11, narazil do ní u obce Roudnice přívěs protijedoucího nákladního vozidla, který nezastavil a pokračoval v jízdě. Jen co položila telefon, do jejího odstaveného vozidla zezadu nabouralo další nákladní vozidlo, které skončilo napříč přes celou silnici a její škodovku odstrčil do příkopu. Za ním jedoucí řidič kamionu, aby se vyhnul střetu, na vzniklou situaci zareagoval tak, že strhl řízení vpravo a skončil v poli.  Za ním jedoucí osobní vozidlo Kia také nedokázalo na zledovatělé komunikaci již dobrzdit a narazilo do kamionu. To samé se nepodařilo i dalším dvěma kamionům. Jelikož u posledních dvou kamiónů se jednalo pouze o pomačkané plechy, nehodu si řidiči sami vyřešili na euroformulář.

Nehoda se obešla bez zranění. Policisté podrobili všechny řidiče dechové zkoušce. Ani u jednoho neukázala pozitivní výsledky. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na 0,5 milionu korun.

Komunikace byla zcela uzavřena téměř 2,5 hodiny. Poté se podařilo cuknout s kamionem tak, aby mohl být provoz řízen kyvadlově. Od jedenácti hodin musela být silnice na hodinu opět uzavřena kvůli vyprošťování druhého kamionu. Objízdná trasa nemohla být stanovena, protože okolní silnice nebyly kvůli sněhu průjezdné.
Přesná příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření dopravních policistů.

Za včerejší den se stalo na Královéhradecku 7 dopravních nehod, které museli řešit dopravní policisté. Při dvou nehodách se lehce zranily dvě osoby. Ve většině případů řidiči bourali z toho důvodu, že nepřizpůsobili rychlost na namrzlé a zasněžené silnici . Na vozidlech si způsobili škodu téměř za 800 tisíc korun. U všech řidičů byl na místě vyloučen alkohol. Téměř všechny nehody mohli policisté vyřídit na místě uložením blokové pokuty.

 

por. Iva Kormošová
1.2.2017, 14.30

Odkazy do noveho okna

Hradecko

I/11, 1.2. 

Detailní náhled

Hradecko

I/11, 1.2. 

Detailní náhled

Hradecko

I/11, 1.2. 

Detailní náhled

Hradecko

I/11, 1.2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem