Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nehoda autobusu u Žalmanova

KARLOVARSKO – Čtyři osoby byly zraněny.  

Na silnici I/6 směrem od Bochova na Karlovy Vary (u odbočky na Žalmanov) naboural 3. 1. 2017 kolem 23:30 hodin řidič autobusu do betonové propusti. Na komunikaci se v té době nacházela souvislá vrstva sněhu. Při vjetí řidiče na pravý okraj vozovky, vyjel mimo komunikaci do příkopu. Řidič se snažil ze silničního příkopu vyjet a stočil řízení. Následkem toho došlo k prudkému vyjetí autobusu zpět na vozovku, přejetí celé komunikace a opět vjetí do příkopu, kde narazil do betonové propusti.

Vyproštění cestujících z autobusu zajišťoval hasičský záchranný sbor. Při nehodě došlo ke zranění 4 cestujících. Rychlá záchranná služba je převezla na ošetření do nemocnice. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Policisté dopravní nehodu nadále šetří.

DODATEK ze dne 6. 1. 2017
Z dosavadního šetření policie vyplývá, že řidič autobusu jel takovým způsobem, že nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám v době nehody (husté sněžení, souvislá vrstva sněhu na vozovce). Rozborem tachografu bylo zjištěno, že v těchto povětrnostních podmínkách překročil i nejvyšší dovolenou rychlost. Kdy bezprostředně před nehodou tachograf vykazoval jízdu rychlostí 98 km/hod. 

nprap. Zuzana Týřová
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
4. 1. 2017

 

Odkazy do noveho okna

DN autobus

DN autobus 

Detailní náhled

DN autobus

DN autobus 

Detailní náhled

DN autobus

DN autobus 

Detailní náhled

DN autobus

DN autobus 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem