Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehoda čtyř aut zablokovala křižovatku v Hejtmánkovicích

NÁCHODSKO - Řidič osobáku s přívěsem nepočítal s auty v křižovatce 

 

NáchodskoFoto/Policie ČR

Ve středu 31. srpna 2016 ve čtvrt na šest ráno došlo na křižovatce silnic 2. třídy 303 a  302 v obci Hejtmánkovice k dopravní nehodě čtyř vozidel.

 

Řidič s automobilem Seat jel od čerpací stanice na Hejtmánkovice a v prostoru křižovatky zastavil, aby dal přednost protijedoucímu nákladnímu automobilu Iveco, jedoucímu od Broumova na Náchod. Za ním zastavila řidička se spolujedoucí na zadním sedadle s vozem Peugeot, která chtěla také odbočit na stejnou silnici. Vtom se za nimi od Náchoda, podle výpovědí ostatních účastníků, doslova přiřítil osobní automobil Opel Vivaro s přívěsem, jehož řidič nestačil své vozidlo zastavit a pravým předním rohem svého vozidla narazil do před ním stojícího vozu. Od toho se odrazil do protisměru, kde se svým levým předním rohem následně střetl s levým předním rohem přijíždějícího nákladního automobilu. Peugeot s řidičkou a spolujezdkyní, do kterého narazil nejdříve, pak náraz vymrštil na před ním stojící vůz Seat s řidičem.

Při dopravní nehodě utrpěla újmu na zdraví spolujezdkyně z druhého vozidla a došlo ke hmotné škodě na zúčastněných vozidlech v celkové výši 270.000,- Kč. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna a ani nebyla řidiči uplatňována. Alkohol byl u všech řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami hlídkou OOP Broumov.

Prvotním ohledáním policisté zjistili, že náklad na přívěsu za Opelem je o přibližně čtvrt tuny těžší, než by měl být. Dopravní nehodu náchodští policisté dále vyšetřují.

por. Mgr. Eva Prachařová
1. 9. 2016 v 14.10 hodin

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

31. 8. Hejmánkovice 

Detailní náhled

Náchodsko

31. 8. Hejmánkovice 

Detailní náhled

Náchodsko

31. 8. Hejmánkovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem