Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehoda čtyř vozidel u Rádelského Mlýnu blokovala dopravu

LIBERECKO - V úterý 10. dubna odpoledne byl až do večerních hodin částečně omezen provoz na silnici I/35 ve směru z Liberce na Turnov. Důvodem byla nehoda čtyř osobních vozidel. 

V úterý 10. dubna 2018 v odpoledních hodinách museli řidiči jedoucí po silnici I. třídy č. 35 ve směru z Liberce na Turnov počítat s jistým zdržením. Krátce po půl čtvrté zde provoz v klesání Jeřmanického kopce u Rádelského Mlýnu blokovala nehoda čtyř osobních vozidel.

Řidiči vozidla Škoda Felicia, který jel v pravém jízdním pruhu, se na přímém úseku vozovky v klesání uvolnilo z vozidla levé přední kolo, které následně pokračovalo setrvačností přes levý jízdní pruh ke středovým svodidlům. Kolo se následně o svodidla odrazilo a nemile překvapilo řidiče dalšího vozdla, které jelo v pravém jízdním pruhu, Hondu Civic. Kolo narazilo do jeho levé přední části. Jako další přijíždělo k místě nehody v pravém jízdním pruhu vozidlo Škoda Citigo, které přejelo do levého jízdního pruhu, aby se tak vyhnulo střetu s uvolněním kolem. Střetu se i přesto nevyhnulo, neboť zezadu do něj narazil další řidič ve Škodě Superb. Po střetu bylo vozidlo Citigo odmrštěno na svodidla při pravém okraji vozovky, do kterých narazilo pravou přední částí. Náraz vozidlo přetočilo a do svodidel narazilo i zadní částí. 1

Při nehodě utrpěla naštěstí zranění pouze jedna řidička, a to z vozidla Škoda Citigo. S lehkým zraněním ji z místa nehody převezlo vozidlo Zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec. Alkohol vyloučili policisté u všech zúčastněných řidičů provedenými orientačními dechovými zkouškami. Na vozidlech vznikla předběžná škoda 142 tisíc korun. Policisté museli tento úsek komunikace z důvodu zaměření nehody na dobu čtvrt hodiny zcela uzavřít. Poté byl znovu provoz obnoven, přesto byl však v tomto úseku z důvodu probíhajícího vyšetřování nehody až do večerních hodin částečně omezen do levého jízdního pruhu. Řidiči museli dát nohu z plynu a projíždět tímto místem s velkou opatrností. Odtah vozidel si řidiči z místa nehody zajistili sami. 

Šetřením nehody se i nadále zabývají liberečtí dopravní policisté. 


11. 4. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem