Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehoda dvou nákladních vozidel

ÚO Bruntál - víkendové zprávy 

Přišla o jízdní kolo
Dne 17.6.2010 v Krnově před restaurací na ulici Revoluční dosud neznámý pachatel odstranil lankový zámek, kterým bylo uzamčeno ke sloupu jízdní kolo Author. Majitelce kolo včetně zámku odcizil a způsobil škodu ve výši přes 6 tisíc Kč.
  
Nemá řidičák a způsobil nehodu s těžkým zraněním
V 16,30 hodin v pátek 18.6.2010 mezi obcemi Bartultovice a Pitárné jel 37letý muž se zapůjčeným vozidlem Favorit. Při průjezdu nepřehlednou pravotočivou zatáčkou v klesání nepřizpůsobil rychlost jízdy a nestihl přiměřeně reagovat na protijedoucí vozidlo Peugeot 68letého řidiče. I přes intenzivní brzdění se s favoritem dostal do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu. Při nehodě se v peugeotu těžce zranila 69leté spolujezdkyně. Při šetření nehody policisté zjistili, že muž, který řídil favorit, není držitelem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu. Vozidlo mu zapůjčil jeho známý, kterému však řekl, že řidičák vlastní. Dechové zkoušky byly s negativním výsledkem a způsobená škoda na vozidlech činí přes 30 tisíc Kč.
 
Nehody se zvěří
Přes víkend došlo ke dvěma nehodám, které byly zapříčiněny lesní zvěří - srny. Naštěstí při těchto nehodách nedošlo ke zranění osob, ale škody přesáhly 90 tisíc Kč.
            K první došlo ve 21,00 hodin dne 18.6.2010 mezi hranicí okresu Jeseník a obcí Heřmanovice. 25letému řidiči vozidla Fabia vběhla ze silničního příkopu bezprostředně do jízdní dráhy srna. Došlo ke střetu. Způsobená škoda činí 41 tisíc Kč.
            Druhá nehoda se odehrála v sobotu 19.6.2010 v 08,55 hodin mezi obcemi Heřmanovice a Spálen. Zvíře vběhlo přímo pod volkswagen, který řídil 27letý muž a ten již pro krátkou vzdálenost nestačil zabránit střetu a srnu srazil. Škoda činí 51 tisíc Kč.
V obou případech zvěr po střetech uhynula a byla předána mysliveckému sdružení.  
 
Odcizil devět rolí bílé síťoviny
V době od 17. do 18.6.2010 v Horním Městě - Skalách dosud neznámý pachatel násilně vnikl do hospodářské haly zemědělské firmy a odcizil devět rolí bílé síťoviny, která se používá na balení slámy. Způsobená škoda činí přes 30 tisíc Kč.
 
Na návštěvě napadal známou
V sobotu 19.6.2010 před polednem v bytě na ulici Okružní v Bruntále po předchozím slovní rozepři udeřil 73letý muž do obličeje 90letou známou. Slovně napadal také následně přivolané policisty a městské strážníky. Policisté ho zajistili a převezli na obvodní oddělení, kde se muž odmítl podrobit dechové zkoušce. Byl transportován na záchytnou stanici do Opavy, kde již dechová zkouška byla provedena a policisté mu naměřili 2,16 promile. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. 
 
Při slavnostech přišla o kabelku
Ve večerních hodinách v sobotu 19.6.2010 v Bruntále na Náměstí Míru v rámci konání slavností dosud neznámý pachatel odcizil 53leté ženě kabelku, kterou měla odloženou pod stolem u své nohy. V kabelce poškozená měla také doklady, peněženku s finanční hotovostí 900 Kč, mobilní telefon a další osobní věci. Způsobená škoda činí přes 2 800 Kč.
 
Aktuální nehoda dvou kamiónů
V 11,30 hodin došlo mezi obcemi Horní Benešov a Malé Heralitice k dopravní nehodě dvou kamiónů. 23letý řidič jel s nákladním vozidlem Scania a při průjezdu pravotočivou zatáčkou přejel částečně do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí cisternou převážející mléko, kterou řídil 30letý muž. Po nárazu cisterna vyjela mimo vozovku, kde se převrátila na bok a druhé auto narazilo následně do svodidel. Došlo k zaklínění obou řidičů, které museli vyprošťovat hasiči. Vzhledem k podmínkám na místě a poškození obou vozidel by zásah zakročujících hasičů proveden velmi profesionálně. Mladší řidič byl letecky transportován do nemocnice v Ostravě a jeho 34letý spolujezdec spolu s řidičem cisterny byli převezeni na traumatologické oddělení do Krnova.
Na místě došlo k uniku mléka do místního potoka, který likvidovali hasiči za pomoci norných stěn.
Silnice je uzavřena v obou směrech, kdy policisté provádí odklony v Bruntále pro nákladní vozidla směrem na Krnov, osobní auta jsou odkláněny přes Horní Životice. Druhý odklon všech vozidle je prováděn již v Opavě směrem na Krnov. Prozatím není určen časový horizont vyproštění obou vozidel. Škoda přesahuje několik miliónů.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.

vytisknout  e-mailem