Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nehoda měla dohru

DĚČÍN - Uzavřel smlouvu, ale ne na sebe; Dopravník ho dopravil až na policii; Odložené věci se neberou! 

Trestní stíhání pro těžké ublížení z nedbalosti zahájili děčínští kriminalisté proti třiačtyřicetileté ženě z Děčína. Ta se nedávno chtěla otočit se svým vozidlem, přičemž však nerespektovala dopravní značku zákaz odbočení vlevo a navíc nedala přednost ani protijedoucímu vozidlu, přičemž se s ním srazila. To bylo následkem kolize odhozeno na chodník, kde narazilo na zeď domu právě procházejícího muže. Ten musel být pro zranění dolních končetin převezen do nemocnice. Obviněné hrozí trest až čtyřletým odnětím svobody.
 
 
Uzavřel smlouvu, ale ne na sebe
 
O tom, že uzavřít smlouvu s telekomunikační společností a použít při tom údaje jiné osoby může člověka přivést do maléru, se včera na obvodním oddělení v Rumburku přesvědčil osmatřicetiletý místní muž. Přesně to totiž udělal čtyřiapadesátiletému pánovi z Krásné Lípy. Policisté za to sdělili podezření z přečinu poškození cizích práv ve zkráceném přípravném řízení. Čelí tak hrozbě až dvouletého pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Dopravník ho dopravil až na policii
 
Policisté z obvodního oddělení ve Velkém Šenově vypátrali dvaadvacetiletého mladíka, který měl nedávno odcizit z areálu bývalého zemědělského skladu pásový dopravník. Musel kvůli tomu vypáčit vstupní dveře. Po sobě zanechal škodu ve výši necelých pět tisíc korun. Včera si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže vloupáním, za kterýžto přečin mu soudce může udělit trest až dvouletým pobytem ve vězení.
 
 
Odložené věci se neberou!
 
Podezření z trestného činu neoprávněného opatření platebního prostředku si včera z obvodního oddělení v Děčíně odnesl sedmatřicetiletý muž. O to se zasloužil tím, že si nedávno v jednom baru na Kamenické přivlastnil volně odloženou peněženku s asi třemi tisíci korun a platebními kartami, čímž majitele rozhodně nepotěšil. Ani jeho policisté nepotěšili, když jej nakonec dopadli. Teď mu hrozí až dvouleté odnětí svobody.
 
 
 
13. dubna 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem