Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehoda na D1

Ms kraj: Dálnice D1 po nehodě již průjezdná  

Aktuální informace k 19.45 hodin - dálnice D1 ve směru od Brna na Ostravu je v místě nehody, tedy na 312. kilometru, již průjezdná, žádné kolony se již netvoří. Přesto řidiče žádáme, věnujte maximální pozornost řízení. Děkuji.
 
Nehoda na dálnici D1, vliv na dopravu ve směru od Brna na Ostravu, informace k 18.50 hodin
 
Prvotní informace: Dnes odpoledne došlo na dálnici D1 na 312. kilometru – podle předběžných informací – k uvolnění pneumatiky nákladního vozidla jedoucího ve směru od Brna na Ostravu. Pneumatika měla zasáhnout v protisměru jedoucí osobní vozidlo. Nákladní automobil se měl převrátit na bok přes oba jízdní pruhy.
Co se týká případných zranění, dle dosavadních informací se měla nehoda obejít bez závažnějších následků na zdraví, nicméně toto je otázka pro zdravotníky.
 
Z důvodu nehody je směr dálnice D1 od Brna na Ostravu téměř neprůjezdný, tvoří se kolony vozidel. Objízdná trasa je možné tak, že řidiči sjedou na 311. kilometru v katastru Bělotína z dálnice – je nutné sledovat informační tabule. Řidiči poté pojedou po tzv. staré cestě, přičemž na dalších nájezdech je možné opět najet na dálnici a vyhnout se tak čekání v koloně vozidel.
 
Policisté budou zjišťovat okolnosti nehody, nyní také samozřejmě usměrňují dopravu.
 
Předpoklady hovoří o omezení dopravy v řádech hodin. Kdy bude silnice průjezdná není v této chvíli možné určit. Každopádně je potřeba, aby řidič dbali zvýšené opatrnosti, sledovali informační tabule a respektovali pokyny policistů. Děkujeme.
 
  
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
22. 3. 2013
 
 

vytisknout  e-mailem