Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nehoda na dálnici

DÁLNICE D5 - Dnes ráno došlo ke kolizi nákladních vozidel na 92 kilometru dálnice ve směru na Rozvadov. 

     Dnes ráno před šestou hodinou byl z důvodu dopravní nehody nákladních vozidel omezen  provoz na dálnici D5 ve směru na Rozvadov. Řidiči nákladní soupravy tvoření tahačem značky DAF s návěsem se dle prvotního vyjádření na 92 kilometru zřejmě dostatečně nevěnoval řízení a na několik okamžiků měl přestat sledovat provoz. Když se pak opět začal soustředit na jízdu, uviděl před sebou v těsné blízkosti další nákladní soupravu tvořenou tahačem značky MERCEDES s přívěsem. Přestože se snažil intenzivním brzděním situaci "zachránit", střetu již nezabránil a přední částí vozu narazil do levé zadní části před ním jedoucího přívěsu. 
     Střet vozidel se obešel bez zranění osob, na vozidlech vznikla hmotná škoda  ve výši 250 tisíc korun, ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholických nápojů řidiči bylo na místě vyloučeno provedenými dechovými zkouškami.
     Provoz na dálnici byl v místech dopravní nehody omezen. Obnoven byl nejprve v 6.15 hod. v pravém jízdním pruhu a následně v 8 hodin i v pruhu levém. Všechny okolnosti nehody jsou nyní předmětem šetření policistů z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra.

por. Bc. Jana Tomková
2.9.2014

vytisknout  e-mailem