Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nehoda na dálnici D5 - aktualizace

DÁLNICE D5 - Na 142 kilometru došlo ke střetu několika vozidel. 

Prvotním šetřením na místě události bylo zjištěno, že nejprve došlo před 142 kilometrem (v rozmezí kilometru 140  až 142) dálnice ke střetu nákladní soupravy s dodávkovým vozem. V době, kdy na vozovce stála po nehodě tato vozidla, přijížděl k místu řidič další nákladní soupravy, který začal brzdit. Jeho návěs se však otočil napříč komunikací a bokem narazil do havarované soupravy. K další kolizi došlo následně, když k místu přijížděl řidič linkového autobusu Praha - Norimberk. Ten, aby zabránil střetu, strhl řízení, přičemž se autobus následně převrátil na bok.
Na místě bylo celkem 35 účastníků nehody. Tři z nich utrpěli středně těžká poranění a pět osob bylo lehce zraněno.
Mimo jednoho z řidičů, který se vzhledem ke zranění nemohl podrobit dechové zkoušce, bylo u všech ostatních vyloučeno pomocí dechové zkoušky požití alkoholických nápojů před jízdou.
Kompletní nehodový děj a všechny okonosti dnešní kolize na dálnici D5 budou nyní předmětem šetření policistů dálničního oddělení Ostrov u Stříbra.
Vzhledem k odstraňování následků nehody, vyproštování havarovaných vozidel a použití těžké techniky budou práce na místě probíhat odhadem až několik hodin. Řidiči proto mohou zvolit objízdnou trasu: sjezd Mlýnec - Přimda - Sv. Kateřina zpět nájezd.  
V případě potřeby bude z důvodu nájezdu techniky rovněž na dobu nezbytně nutnou uzavírán i opačný směr ve směru na Plzeň.

por. Bc. Jana Tomková
4.1.2016 - 15.00 hod.

Dnes před 13 hodinou odpoledne došlo k nehodě na 142 kilometru dálnice D5.
Dle prvotního oznámení se jedná o nehodu za účasti dvou kamionů, autobusu a osobního vozidla, která zkomplikovala provoz v obou směrech dálnice.
Dle prvotního oznámení je na místě  přes 30 osob, přičemž mělo dojít u třech osob ke středně těžkému zranění a u pěti osob lehkému zranění.
V současné době řeší situaci na místě složky integrovaného záchranného systému. Z důvodu nájezdu techniky a odvozu zraněných do nemocnice bude dálnice po dobu nezbytně nutnou uzavřena v obou směrech. Vzhledem k tvořícím se kolonám a komplikacím v provozu je vhodné, aby řidiči opustili těleso dálnice s předstihem ještě před 136 kilometrem, jelikož se bude mezi 136 a 144 kilometrem dálnice ze shora uvedeného důvodu dle potřeb uzavírat.

por. Bc. Jana Tomková
4.1.2016 - 14.00 hod.

vytisknout  e-mailem