Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehoda na kolejích

a další zprávy z Bruntálska 

Nehoda na železniční trati
Dnes v 7,30 hodin na železniční trati mezi Krnovem a Úvalnem došlo ke střetu vlaku s dosud neznámým muže, který utrpěl zranění neslučitelná se životem. Krnovští kriminalisté  šetří okolnosti nehody a nyní zjišťují totožnost mrtvého. Trať byla uzavřena a provoz byl obnoven v 10,30 hodin. 
 
Ze srubů vzal měděné svody
Rýmařovští policisté šetří krádeže měděných svodů ze srubů v rekreačním středisku v Dolní Moravici. Dosud neznámý pachatel odcizil v době od 3. do 5.2.2010 devět svodů o celkové délce 36 metrů. Svým jednáním způsobil škodu ve výši přes 9 tisíc Kč.
 
Zachytil o elektrickou přípojku
V pátek 5.2.2010 v obci Město Albrechtice - Linhartovy jel 44letý muž s nákladním vozidlem Man a při projíždění pod elektrickou přípojkou rodinného domu o ní zachytil ne zcela spuštěným ramenem vysokozdvižné plošiny. Došlo k vytržení elektrické přípojky z domu. Způsobená škoda činí 28 tisíc Kč. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou.
 
Srazil chodce
Ve 20,30 hodin dne 5.2.2010 na ulici Opavská v Rýmařově - Janovicích došlo ke střetu osobního vozidla s chodci 40letou ženou a o dva roky mladším mužem. 23letý řidič z Opavy s vozidlem Alfa Romeo zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména stavu a povaze pozemní komunikace a na mírně zasněženém a kluzkém povrchu silnice dostal smyk. Ten nezvládl a vjel do levé poloviny vozovky. Zde narazil do dvou chodců, který šli zády k automobilu při levém okraji z důvodu neschůdnosti zavátého chodníku. Došlo k jejich zranění, kdy muž utrpěl těžká zranění. U řidiče byla dechová zkouška s negativním výsledkem. Zraněné ženě policisté naměřili 0,8 promile. Muži byla ke zjištění případného požití alkoholu odebrána krev v nemocnici. Způsobená škoda činí 60 tisíc Kč.   
 
Z chaty odnesl DVD i nářadí
Dosud neznámý pachatel vypáčil v době od 2.1. do 6.2.2010 v Hošťálkovech okno rekreační chaty. Vnikl dovnitř a vylomil zde ještě zámek dveří jídelny. Zde odcizil DVD rekordér, křovinořez, rozburošovačku i řetězové pily. Způsobená škoda činí přes 23 tisíc Kč. Šetří OOP Krnov.
 
Preventivní akce v obchodech a restauracích
V průběhu soboty 6.2.2010 v Krnově proběhla preventivní akce zaměřená na předcházení trestné činnosti zejména v restauracích, hernách a nákupních střediscích. V souvislosti s touto akcí policisté také pátrali po pohřešovaných a hledaných osobách a odcizených věcech. Akce se zúčastnilo patnáct policistů a pět městských strážníků, kteří provedli kontroly v patnácti restauračních zařízeních, pěti velkých nákupních střediscích a zkontrolovali čtyři desítky osob. V průběhu akce nebylo zaznamenáno žádné protiprávní jednání.
  
O peníze přišel ve spánku
V neděli 7.2.2010 oznámil 52letý muž vrbenských policistům, že ten den byl v brzkých ranních hodinách ve svém pokoji na horské chatě v oblasti Pradědu okraden. Dosud neznámý pachatel vstoupil neuzamčenými dveřmi do jeho pokoje, když spal a z kapsy mu odcizil 10 tisíc Kč. Policisté celou událost zadokumentovali a dle místní příslušnosti případ postoupí kolegům do Velkých Losin.
 
                                                                                   
komisař por. Bc. Tušková Pavla 
 pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem